Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

18 jucători din liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA) au fost inculpaţi pentru escrocarea sistemului de asigurări de sănătate al ligii

Facebook.com
Richaun Holmes, sportiv, nba

Procurorii federali din Manhattan au anunţat, joi, că 18 jucători din liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA), între care Tony Allen, campion în 2008, au fost inculpaţi joi pentru escrocarea cu mai multe milioane de dolari a sistemului de asigurări de sănătate al ligii, informează AFP, citat de agerpres.

Conform actului de acuzare, care a fost făcut public, sistemul, conceput perioada 2017-2020, consta în false declaraţii la regimul de asigurări specific NBA, pentru a încasa returnări de cheltuieli pentru tratamente la care nu ar fi avut dreptul.

Jucătorii sunt acuzaţi că au depus solicitări de rambursare pentru false tratamente medicale şi dentare, în valoare de 3,9 milioane dolari şi ar fi încasat aproximativ 2,5 milioane dolari din plăţi frauduloase. FBI a participat la anchetă.

Procurorii federali îl acuză pe Terrence Williams, care a jucat pentru New Jersey Nets (devenită Brooklyn Nets) şi Houston Rockets, că ar fi orchestrat frauda şi ar fi încasat 230.000 dolari mită de la alţi foşti jucători implicaţi.

Majoritatea jucătorilor inculpaţi sunt foşti jucători de plan secund, dar printre aceştia figurează Glen "Big Baby" Davis şi Tony Allen, unul din cei mai buni fundaşi din NBA la acea vreme, ambii campioni în 2008 cu Boston Celtics şi finalişti în 2010.

Conform procurorilor, Allen nu a putut fi reţinut şi era dat dispărut joi, la fel ca alţi trei foşti jucători.

Printre 19 inculpaţi în total, 15 au fost arestaţi pe teritoriu american joi şi au fost prezentaţi instanţei.

Shannon Brown, un fost jucător de la Los Angeles Lakers, şi Sebastian Telfair, care a jucat pentru Cleveland Cavaliers, fac parte şi ei din listă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.