Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

18 răniţi în urma seismului puternic din Iran

twitter.com
orient kuweit irak iransiria iordania

Cel puţin 18 persoane au fost rănite marţi, în sud-estul Iranului, în urma unui seism puternic care a provocat totuşi puţin pagube materiale, informează autorităţile iraniene citate de AFP. Seismul, cu magnitudinea 6,2 potrivit Centrului seismologic al Universităţii din Teheran, s-a produs la ora 12.13 (08.43 GMT) în provincia Kerman, deja lovită la 1 decembrie de un seism cu magnitudinea 6 care nu s-a soldat cu victime, conform Agerpres.

Institutul american de geofizică a estimat magnitudinea cutremurului de marţi la 5,9, notează AFP. Optsprezece persoane au fost rănite în urma cutremurului de pământ, care a distrus mai multe case vechi în câteva sate, a indicat agenţia oficială iraniană Irna. Epicentrul seismului a fost localizat la Hejdak, situat la marginea deşertului Kavir-e Lut şi la circa 50 de kilometri nord de Kerman, capitala provinciei aflată la circa 800 km sud-est de Teheran.

Cutremurul a fost urmat de nouă replici cu magnitudini cuprinse între 2,8 şi 4,2 în intervalul a 70 de minute, potrivit Universităţii din Teheran. Situat la confluenţa mai multor plăci tectonice şi traversat de mai multe falii, Iranul este o zonă cu o activitate seismică intensă. Luni seară, un seism cu magnitudinea 6 potrivit Universităţii din Teheran (5,4 potrivit USGS) s-a produs în regiunea Kermanshah, din vestul Iranului.

Acest cutremur nu s-a soldat cu victime, potrivit media iraniene, dar aceeaşi regiune, frontalieră cu Irakul, a fost lovită la 12 noiembrie de un seism cu magnitudinea 7,3 care s-a soldat cu 620 de morţi şi peste 12.000 de răniţi în Iran, potrivit ultimului bilanţ. Seismul s-a soldat cu opt morţi în Irak.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.