Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

180.000 de elevi au participat, în 2023, la activitățile Poliției pentru siguranța în școli

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam școală elevi

180.000 de elevi au participat, în 2023, la activitățile Poliției pentru siguranța în școli

Spre deosebire de alte țări din regiune, România stă bine la capitolul siguranță în școli. Autoritățile din România întreprind în mod frecvent activități pentru a spori gradul de protecție. Reprezentanții Poliției Române organizează activități de informare și prevenire pentru a consolida siguranța în școli.

Doar anul acesta, reprezentanții MAI au desfășurat activități în 5.015 unități de învățământ. Datele sunt furnizate în contextul tragediei de la o școală din Serbia.

De activitățile de prevenire desfășurate la nivel național au beneficiat aproape 180.000 de elevi (aproximativ 58.000 aparținând ciclului primar, peste 83.000 celui gimnazial și aproape 40.000 ciclului liceal), dintre care aproximativ 100.000 de elevi din mediul urban.

Chiar în luna august a anului trecut, a fost revizuit Planul Național Comun de Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și prevenirea delincvenței juvenile, fiind stabilite responsabilități clare pentru toate instituțiile și autoritățile implicate, Ministerul Educației, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Ministerul Educației a organizat săptămâna trecută o întâlnire cu reprezentanții principalelor instituții implicate în combaterea violenței și a consumului de droguri în unitățile de învățământ, de la nivel central și județean, reprezentanți ai elevilor și ai părinților.

În urma discuțiilor s-a stabilit ca măsurile adoptate la nivel național să fie implementate în fiecare județ prin Inspectoratele Școlare Județene, Direcțiile Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), Birourile de Siguranță Școlară și Centrele de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.