Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

181 de milioane de euro, colectaţi la Bruxelles pentru a contracara politica anti-avort a lui Trump

Trump & US flag

Reprezentanţi ai aproape 50 de ţări s-au angajat joi, la Bruxelles, că vor aloca circa 181 de milioane de euro în favoarea drepturilor femeilor din întreaga lume, pentru a contracara politica anti-avort a preşedintelui american Donald Trump, informează AFP. Femei originare din Pakistan, Columbia şi Mali au explicat consecinţele de a fi private de acces la îngrijiri de sănătate sexuală şi reproductivă, în condiţiile în care Donald Trump a decretat o interdicţie pentru alocarea de fonduri federale organizaţiilor non-guvernamentale străine care susţin avortul.

'Cred că decizia administraţiei Trump este una proastă şi nu am văzut nicio dovadă care să o susţină', a declarat vicepremierul belgian Alexander De Croo, ministru al cooperării şi dezvoltării, în deschiderea conferinţei donatorilor intitulate 'She Decides' (Ea decide). Anunţată în timpul mandatului preşedintelui republican Ronald Reagan în 1984, politica anti-avort repusă în drepturi de Donald Trump prevede că fondurile federale de ajutor internaţional nu pot fi alocate unor organizaţii non-guvernamentale străine care practică avortul sau militează pentru legalizarea avortului. Lipsa de fonduri pentru aceste organizaţii non-guvernamentale este estimată la 600 de milioane de euro, potrivit Olandei, conform Agerpres.

'Reprezentanţi a mai mult de 45 de guverne de pe toate continentele şi peste 400 de participanţi reprezentanţi ai parlamentelor şi societăţii civile şi-au exprimat sprijinul pentru drepturile femeilor. Ei au adunat 181 de milioane de euro pentru Iniţiativa globală pentru strângere de fonduri 'She Decides'', a anunţat Ministerul Afacerilor Externe belgian la finalul reuniunii. Unele state au anunţat contribuţii de mai multe milioane de euro (21 din partea Suediei, 10 din partea Belgiei, Danemarcei sau Olandei), în timp ce alte ţări, printre care Franţa şi Marea Britanie, au cerut o amânare, reiterându-şi angajamentul în favoarea drepturilor femeilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.