Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

18% din populaţia judeţului Sălaj s-a autorecenzat

Inquam Photos / Octav Ganea
recensamant 2022
În mediul urban, gradul de autorecenzare este de 32,60%, respectiv 67,40% în mediu rural.

Totodată, din totalul chestionarelor completate, 25,40% sunt completate prin autorecenzare proprie, iar 74,60% chestionare sunt completate prin metoda de autorecenzare asistată.

"La ce ne ajută acest recensământ şi de ce este el important? Pentru că datele statistice colectate stau la baza politicilor publice ale statului român. Poate c㠑politici publice' sună pretenţios şi nu este pe înţelesul tuturor, însă lucrurile sunt, de fapt, foarte simple. Viitoarele investiţii în drumuri, reţele de apă şi canalizare, deciziile privind construcţia unor creşe şi grădiniţe, săli de sport sau bazine de înot se vor lua pe baza acestor date", a afirmat prefectul Dari Toma.

Directorul executiv al DJS Sălaj, Nicolae Joldeş, a precizat, la rândul său, că acei cetăţeni care au nevoie de sprijin pentru autorecenzare pot suna la telefonul 0314338300, între orele 7,00 - 22,00.

De asemenea, este posibilă şi autorecenzarea asistată, cu sprijinul unui recenzor, în centrele special amenajate în oraşele şi comunele din judeţ.

Începută pe 14 martie, etapa autorecenzării se va încheia pe 15 mai, iar între 16 mai şi 17 iulie recenzorii se vor deplasa în teren pentru a colecta datele de la adresele care nu s-au autorecenzat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.