Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

19 februarie a fost declarată zi de sărbătoare națională

brancusi

Ziua nașterii sculptorului român Constantin Brâncuși, 19 februarie, va fi declarată zi de sărbătoare națională, potrivit unui proiect de lege care a fost adoptat, prin vot final, de Camera Deputaților. Legea intră în vigoare după ce va fi promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Anual, în ziua de 19 februarie, autorităţile centrale şi locale vor putea să organizeze şi/sau să sprijine logistic şi material manifestări cultural-artistice.

"Constantin Brâncuşi, «părintele sculpturii moderne», cum a fost denumit prima dată de America, s-a născut pe 19 februarie 1876 în Hobiţa, România. Este considerat unul dintre cei mai mari sculptori ai lumii, iar ziua naşterii sale este sărbătorită în toată lumea şi înscrisă în calendarul cultural universal. Constantin Brâncuşi ne-a dus în universalitatea lumii, făcând din naţiunea română o mitologie. Drept urmare, este datoria noastră, pentru a nu fi mai prejos de omagiul pe care îl aduce lumea contemporană lui Brâncuşi, să declarăm ziua lui de naştere sărbătoare naţională", scrie în expunerea de motive ce a însoţit propunerea legislativă.

Proiectul de lege adoptat prin vot final stabileşte că 19 februarie va fi doar sărbătoare naţională, nu şi zi nelucrătoare pentru salariaţi.

Sursa foto: Gorjeanul

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.