Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

2.000 de evacuaţi şi 10 oraşe în care s-a declarat stare de urgenţă în provincia Quebec

National Post
Justin Trudeau

Inundaţiile produse în 171 de localităţi din provincia Quebec, dintre care zece au declarat stare de urgenţă, au provocat evacuarea a circa 2.000 de persoane şi mutarea lor în centre de primire, potrivit ultimului buletin informativ al protecţiei civile de marţi, relatează AFP. Fluviul Saint-Laurent şi mai multe râuri s-au revărsat de la lacul Ontario (centru) şi până în estul provinciei Quebec, afectând aproape 3.000 de locuinţe sau clădiri publice.

După vârful înregistrat luni în zona capitalei federală Ottawa, la Rigaud (70 km vest de Montreal) - unde mai multe sute de case sunt inundate de trei săptămâni, şi pe insula Montreal, creşterea apelor s-a stabilizat. Descreşterea nivelului apelor a început şi în vest, după cum a indicat marţi prim-ministrul provinciei Quebec, Philippe Couillard. "Începe acum o fază de scădere lentă a nivelurilor (...) dar asta nu înseamnă că de mâine, poimâine, terenurile vor fi din nou accesibile", a declarat Couillard în cadrul unei conferinţe de presă.

Oraşul Montreal, care a decretat stare de urgenţă duminică pentru 48 de ore, a prelungit-o pentru încă cinci zile. Prim-ministrul canadian Justin Trudeau consideră că situaţia este una gravă. Provinciile "Quebec şi Ontario au cerut un ajutor militar" şi 1.650 de membri ai forţelor armate au fost desfăşuraţi în teren, a precizat el, conform Agerpres. "Bineînţeles, guvernul federal va suporta toate costurile legate de acest ajutor pentru Quebec şi Ontario", a spus Justin Trudeau.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.