Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

20 de ani de la înfiinţarea ANAF / Lucian Heiuş: Au fost ani grei, dar şi cu multe realizări

captura youtube
Lucian Heiuș

Fostul preşedinte ANAF Lucian Heiuş, actualmente vicepreşedinte al Curţii de Conturi, a transmis, luni, un mesaj la împlinirea a 20 de ani de la înfiinţarea Agenţiei, afirmând că pentru multe persoane a devenit a doua casă.

”Astăzi se împlinesc 20 de ani de când Agenţia de administrare fiscală a început să funcţioneze. Au fost ani grei, dar şi cu multe realizări, iar pentru foarte mulţi dintre noi a devenit a doua familie”, a scris, luni, pe Facebook, Lucian Heiuş.

Acesta afirmă că ”ANAF-ul este o instutie performanta cu oameni profesionisti şi dedicaţi meseriei lor”.

”Succes mai dedparte ANAF şi sunt mândru că am lucrat şi am condus Agenţia”, a mai transmis Boloş. Ministrul Finanţelor Publice, Marcel Boloş, a anunţat recent că, în prima lună a anului 2024, se va încheia procesul de reorganizare a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, a Autorităţii Vamale Române şi a ministerului.

”Vă anunţ că reorganizarea ANAF-ului, a Ministerului de Finanţe şi a Autorităţii Vamale Române se va încheia în cursul lunii ianuarie şi, unu: vor avea componente de reorganizare instituţională, foarte important, inclusiv Ministerul Finanţelor, să nu credeţi că este scutit de acest lucru şi cocoloşit. De asemenea, doi: vor avea programe pentru dezvoltarea bazei materiale şi a infrastructurii specifice. Şi trei: componenta de investiţii în calificarea resurselor umane. Nu mai putem tolera ca inspecţiile fiscale, atât de importante pentru statul român, să se deruleze în condiţii nu spun de care, la vremea potrivită le voi preciza. Vrem să aducem calitate şi competenţă în aceste activităţi de inspecţie fiscală, anti-fraudă fiscală. La momentul reorganizării Inspecţiei anti-fraudă fiscală vom prezenta detaliile, este o structură extrem de importantă pentru statul român care să fie angajată în combaterea activităţilor economice ilicite. Nu mai putem tolera toată această stare de dezordine şi evaziune fiscală, în care nu noi spunem, se vede cu ochiul liber, dar studiile făcute la nivelul Uniunii Europene ne arată acest lucru”, a afirmat Marcel Boloş, sâmbătă, într-o conferinţă de presă. Ministrul a precizat că ”aceste instituţii importante ale statului român au nevoie nu de crucificare, ci de consolidarea capacităţii instituţionale pentru a-şi putea duce la bun sfârşit sarcina importantă pe care o au pentru România”.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.