Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

20 de cetăţeni turci, ANCHETAŢI pentru SPIONAJ în Germania

Autorităţile germane investighează 20 de cetăţeni turci, suspectaţi de activităţi de spionaj pe teritoriul Germaniei, a relatat în ediţia sa de joi ziarul Die Welt, citat de DPA, potrivit agerpres.

Die Welt susţine că a intrat în posesia acestei informaţii de la un oficial al guvernului, care a reacţionat astfel la o interpelare făcută de Sevim Dagdelen, parlamentar german, împreună cu aripa radicală a partidului Die Linke (stânga).

Numărul jihadiştilor străini din Irak şi Siria este necunoscut (general american)

Tensiunile au crescut între cei doi aliaţi din cadrul NATO în contextul referendumului de luna viitoare din Turcia pe tema extinderii prerogativelor preşedintelui Recep Tayyip Erdogan. Berlinul a înfuriat Ankara după ce a anulat mai multe mitinguri de campanie ce urmau să fie susţinute de miniştri turci în Germania, atrăgându-şi acuzaţii de tactici "naziste" din partea Turciei.

Biroul Federal de Procuratură din Germania (GBA) a declarat luna trecută că a lansat o investigaţie cu privire la acţiuni de spionaj în favoarea Turciei.

Mass-media germane au declarat la vremea respectivă că Agenţia Turcă de Informaţii (MIT) este suspectată că îi vânează pe simpatizanţi ai clericului Fethullah Gulen (autoexilat în SUA) pe teritoriul german. Ankara îl acuză pe Gulen că s-ar afla în spatele puciului ratat din iulie trecut, acuzaţie negată de predicator, fost aliat al lui Erdogan.

Citește și: Igor Dodon spune că jumătate din banii trimiși de UE Moldovei ar fi fost furați / VIDEO

"În acest moment investigăm un total 20 de suspecţi privind suspiciunea de a efectua activităţi de agent secret în numele guvernului turc", scrie guvernul german în răspunsul său la interpelarea parlamentarului citat.

Poliţia germană a percheziţionat în februarie apartamentele a patru imami suspectaţi de spionaj împotriva adepţilor lui Gulen în numele guvernului turc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.