Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

20 de morţi în confruntări între traficanţi de droguri şi poliţie, în Mexic

Classiarius
mexic politie police

Douăzeci de persoane şi-au pierdut viaţa la sfârşitul săptămânii trecute în confruntări între traficanţi de droguri şi forţele de securitate în nordul Mexicului, în apropiere de frontiera cu SUA, potrivit autorităţilor locale, citate de AFP, potrivit Agerpres.

După schimburi de focuri care s-au desfăşurat pe parcursul a 24 de ore, "au fost ucişi 14 delincvenţi, patru poliţişti au murit în timpul exercitării meseriei, iar doi civili neînarmaţi au fost privaţi de libertate de delincvenţi şi apoi asasinaţi", a precizat guvernatorul statului Coahuila, Miguel Angel Riquelme, într-un comunicat.

Incidentele au început sâmbătă, când poliţişti locali au reperat mai multe vehicule, ocupate de persoane puternic înarmate, circulând prin oraşul Villa Union. Ei au cerut atunci armatei să intervină.

Imediat au izbucnit schimburi de focuri în mai multe puncte din oraş, care este situat la circa 60 de kilometri de frontiera americană şi care, conform autorităţilor, era "foarte liniştit" şi ferit de violenţele legate de traficul de droguri.

Citește și: Liviu Dragnea, prima postare pe Facebook, după încarcerare: România, de dragul tău am sacrificat tot

Guvernatorul din Coahuila a atribuit acest atac cartelului Noreste, creat în statul apropiat Tamaulipas în urma unei sciziuni a grupării criminale violente Zetas.

Aceste ciocniri au survenit la un an de la venirea la putere a preşedintelui de stânga Andres Manuel Lopez Obrador.

În contextul în care de la începutul anului s-au înregistrat 26.000 de morţi în Mexic, în 2019 ar putea fi depăşit un nou record al violenţelor.

Peste 250.000 de persoane au fost asasinate, conform cifrelor oficiale, de când guvernul federal a lansat în decembrie 2006 o amplă operaţiune împotriva drogurilor în întreaga ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.