Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

20 de suspecți de infracțiuni la regimul armelor au fost reținuți în Bihor

perchezitii

Douăzeci de persoane bănuite de infracțiuni la regimul armelor au fost reținute, miercuri, în urma perchezițiilor făcute de polițiștii bihoreni. Zeci de arme și 126 de trofee de vânătoare au fost ridicate.

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au dispus urmărirea penală față de 21 de persoane, sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, braconaj cinegetic, uz de armă ilegal, uciderea animalelor cu intenție fără drept, fals, uz de fals și favorizarea făptuitorului, potrivit mediafax.

Față de 20 de persoane a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, iar față de 16 dintre acestea a fost dispusă extinderea acțiunii penale pentru comiterea infracțiunilor mai sus menționate.

Bănuiții vor fi prezentați joi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, în vederea dispunerii de măsuri legale.

Polițiștii Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză.

48 de arme letale și neletale, peste 6.200 de elemente de muniție, 126 de trofee de vânătoare și sute de documente privind partide de vânătoare, descoperite și ridicate de polițiștii de la arme bihoreni, în urma a 17 percheziții domiciliare.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 1 ianuarie 2019 – 19 iulie 2023, cele 17 persoane fizice, din județul Bihor, cu vârste cuprinse între 20 și 65 de ani, ar fi efectuat acte de braconaj, într-un fond cinegetic, din județul Bihor. În urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea cercetărilor, două arme lungi, neletale, deținute ilegal, 38 de arme lungi de vânătoare, deținute legal și 8 arme neletale deținute legal.

De asemenea, au mai fost descoperite și indisponibilizate 2.877 de elemente de muniție letală, deținută legal, 2.809 elemente de muniție neletală deținută legal, 117 elemente de muniție letală, deținută ilegal, 469 de elemente de muniție neletală, deținută ilegal, 103 trofee din specia căprior, 14 trofee specia cerb comun, șapte trofee specia mistreț, un trofeu specia vulpe, un trofeu specia urs, 762 de autorizații de vânătoare, două sisteme de ochire pe timp de noapte și un laptop, care urmează a fi supuse expertizării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.