Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

200 de percheziții la care au participat 1.500 de polițiști belgieini: Au arestat 50 de persoane în urma destructurării unei reţele de comunicaţii criptate

Cincizeci de persoane au fost arestate, în urma a 200 de percheziţii, în care 1.500 de poliţşti au confiscat arme interzise, cocaină, uniforme de poliţie, valize GPS şi peste un milion de euro, într-una dintre cele mai mari operaţiuni de acest fel organizate pe teritoriul belgian, relatează Euroenews.

Operaţiunea a avut loc în urma destructurării unei reţele de comunicaţii criptate, scrie news.ro.

Citește și: Medicul Virgil Musta: ‘Există riscul ca tulpina noastră să sufere mutații genetice. Situația nu este foarte bună, trebuie să luăm măsuri rapide’

Infractorii utlizau telefoane securizate, comercializate de societatea "Sky ECC" din Canada, nişte aparate foarte speciale, care arată ca cele obişnuite, vândute cu 800 până la 2.200 de euro, pe o perioadă de şase luni de utilizare.

Aceste telefoane securizate permit trimiterea şi primirea numai ale unor mesaje criptate, scrise sau înregistrate, dar şi imagini, numai între utilizatori din cadrul reţelei.

Citește și: Judecătorul Adriana Stoicescu: Ne-am lăsat călcați în picioare pentru o brânză topită și o sticlă de cola. Ne-am lăsat jefuiți doar pentru a fura puțin și noi, pe lângă ei

Autorităţile au identificat un număr mare de utilizatori ai aceste reţele în Olanda şi Belgia, mai ales în zona portului Antwerpen, principala poartă de intrare în Europa a cocainei provenind din America de Sud.

”În total, aproximativ un miliard de mesaje criptate au fost interceptate în acest dosar, dintre care aproape jumătate au putut să fie descifrate până în prezent”, declară procurorul belgian Frédéric Van Leeuw.

Citește și: Florin Cîțu, despre o eventuală demitere a lui Vlad Voiculescu la cererea lui Klaus Iohannis și a PNL: ‘Evaluarea se face pe baza rezultatelor. Fiecare minister are obiective clare în programul de guvernare’

”Acest lucru ne-a permis să ne facem o idee mai clară şi mai profundă despre funcţionarea organizaţiilor infracţionale, despre caracterul lor mondial, resursele lor financiare nelimitate, lipsa scurupulelor şi agresivitatea lor”, subliniază el.

Potrivit parchetului belgian, este vorba despre una dintre cele mai mari operaţiuni organizate vreodată pe teritoriul ţării.

Citește și: Soția șefului DSP decedat după ce s-a infectat cu Covid: A încercat singur să repare aparatul care îl ajuta să respire

Peste 1.500 de poliţişti au fost mobilizaţi în operaţiuni, susţinuţi de către unităţi speciale.

Această operaţiune a pus capăt activităţilor în Belgia ale societăţii de telecomunicaţii "Sky ECC".

Citește și: Acuzații dure la adresa Guvernului PNL-USR-PLUS-UDMR: ‘Din scandalul Cîțu-Voiculescu aflăm că a fost construit, în secret, un sistem de vaccinare paralelă, pentru șmecherii de partid și de stat!’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.