Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

2018: reuniuni hipice internaţionale, curse de ogari, pariuri, licitaţii pe Hipodromul Ploieşti

Alex Dumitrescu/ PMP
hipodrom ploiesti

Investiţia a 17 milioane în refacerea Hipodromului Ploieşti începe să dea roade – în sezonul competiţional 2018 s-a simţit un suflu de profesionalizare al activităţilor de pe hipodrom, atât la nivelul organizării, cât şi al programului hipic.

2018 a adus pe hipodrom 16 reuniuni hippice, cu două curse înscrise în calendarul internaţional, Wathba Stallions Cup şi Heritage Cup, dedicate cailor pur sânge arab şi sponsorizate de familia Al Nahyan, aflată în fruntea Emiratelor Arabe Unite. Câştigătorul Wathba Stallions Cup s-a calificat direct în finala cursei de galop din 9 noiembrie de pe Hipodromul Abu Dhabi Equestrian Club, competiţie care adună cei mai buni cai pur sânge arab de pe tot mapamondul.

Cursele din calendarul intern au fost de trap, în majoritate, culminând cu Derby-ul de Trap al României, câştigat de Speedy Nobel, condus de jocheul Gheorghe Vasile, care s-a impus în faţa iepei Răsfăţata.  Ultima reuniune hipică a sezonului 2018, Criteriul de Fond, a adus în sfârşit cotarea la pariuri a două curse din program, Fortuna Gold şi Fortuna Silver.

Premiile au însumat un total de 85.160 lei, din care 18.900 lei din sponsorizări, iar biletele vândute au ajuns la 12.245.

De un mare succes de public s-au dovedit show-urilor hipice, mai ales cele strunite de maestrul Filimon Iordache, una din vedetele filmelor cu haiduci (alături de Sobi Czeh), precum şi spectacolul inovator de dresură în libertate al spaniolului de origine română Miron Bococi.

Cursele de ponei au fost gustate mai ales de cei mici, iar cursele demonstrative de ogari englezi – organizate în premieră – i-au lăsat cu gura căscată pe spectatorii de toate vârstele. Un success comercial şi mediatic a fost şi licitaţia din 29 septembrie a 60 de cai care s-au vândut cu sume între 4500 de euro şi 2000 de euro.

În raport cu 2017, anul 2018 a triplat numărul spectatorilor, ajungând la 22.000 de persoane, spre bucuria viceprimarului Cristian Canea, un împătimit al sportului hipic: „M-am implicat personal în diversificarea programului hipodromului, sprijinind orice iniţiativă care mi s-a părut relevantă şi mă bucur să văd că numărul spectatorilor s-a triplat. Două lucruri m-au mobilizat să fac asta: cei 17 milioane de euro investiţi în refacerea hipodromului şi mândria că Ploieştiul are singurul hipodrom din ţară. Invit, pe această cale, posesorii de cai de curse din ţară să închirieze boxe în incinta hipodrumului. Costul pentru găzduirea unui cal în boxele acestuia este, zic eu, modest: 150 lei lunar. În momentul acesta sunt ocupate 150 si mai sunt disponibile 39 de boxe”, a declarat viceprimarul Cristian Ganea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.