Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

2019 va fi declarat drept anul omagierii victimelor comunismului

Romania-sub-comunism

Președintele României, Klaus Iohannis, va declara anul 2019 drept „Anul omagierii victimelor comunismului”, în cadrul unei ceremonii publice care va avea loc luni, 20 mai, la Palatul Cotroceni, în contextul împlinirii a 30 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989. Acest eveniment va marca debutul seriei de activități care fac parte din programul Președintelui României, care se va desfășura pe durata anului 2019.

Citește și: Sorina Pintea, informații de ULTIMĂ ORĂ despre starea de sănătate a lui Mihai Constantinescu

La 30 de ani de la Revoluția sângeroasă din 1989, Președintele Klaus Iohannis consideră prioritare asumarea corectă a trecutului traumatic, condamnarea abuzurilor și crimelor comunismului, precum și consolidarea democrației. Astfel, în anul în care se împlinesc trei decenii de la încheierea Războiului Rece și de la căderea Cortinei de Fier în Europa, Președintele Klaus Iohannis subliniază importanța sacrificiului pentru apărarea valorilor democratice și a drepturilor omului și onorează memoria celor care au luptat pentru libertate împotriva regimului dictatorial, cu o componentă importantă pe Revoluția din Decembrie 1989.

La ceremonia solemnă „30 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989. 2019 – Anul omagierii victimelor comunismului” vor participa foști deținuți politic, disidenți anticomuniști, revoluționari, urmași ai familiilor eroilor martiri din Decembrie 1989, reprezentanți ai autorităților publice centrale, reprezentanți ai societății civile, precum și jurnaliști.

„Președintele Klaus Iohannis consideră că un astfel de program, pentru omagierea celor care s-au sacrificat în numele valorilor care guvernează societatea de astăzi, poate contribui la construirea memoriei unei societăți puternice, bazate pe egalitate și dreptate, precum și la educarea tinerilor în spiritul afirmării unei culturi a libertății, valorilor fundamentale ale democrației, statului de drept și pluralismului”, se arată într-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.