Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

2021 a fost un an dificil. Au plecat la Domnul o serie de personalități semnificative ale Ortodoxiei românești

basilica.ro
decedati biserica 2021

La fel ca anul precedent, și 2021 a fost un an dificil. Au plecat la Domnul o serie de personalități semnificative ale Ortodoxiei românești și nu numai, între care: episcopi, stareți și starețe de mănăstiri, preoți și profesori de teologie, academicieni și publiciști creștini. Cauzele plecării acestora spre viața veșnică diferă, dar cu siguranță pandemia de Covid-19 și-a pus amprenta pe acest tablou trist, conform basilica.ro

Dumnezeu să-i ierte și să îi așeze în lumina Sa.

În prima lună a anului, a trecut la Domnul, pe data de 13 ianuarie, Părintele Academician Mircea Păcurariu, autorul celei mai cunoscute lucrări de istoriografie a Bisericii.

Pe data de 1 februarie a trecut la cele veșnice Stavrofora Daniela Nedelcu, Stareța Mănăstirii Vladimirești, mărturisitoare în temnițele comuniste.

În luna martie avea să plece la Domnul Episcopul sârb Atanasie Jeftici, la data de 4 martie 2021.

La scurt timp, scriitorul și publicistul Nicolae Dabija, nepotul arhimandritului Serafim Dabija și membru al Academiei Române, a părăsit această viață la data de 12 martie.

Pe 26 martie, a trecut la Domnul Monahul Gherasim Bulearcă, ucenicul de chilie a Părintelui Paisie Olaru.

Pe data de 7 aprilie, a părăsit această viață preotul Dumitru Merticariu, fratele mai mare al Preasfințitului Părinte Varlaam Ploieșteanul.

La mijlocul lunii aprilie preotul Florian Boitan, fost profesor al Seminarului din București, a trecut la Domnul în data de 12 aprilie 2021.

La două zile distanță, pe data de 14, a trecut la Domnul renumitul profesor de teologie Ioan Ică senior, la vârsta de 89 de ani.

La scurt timp și preotul Dumitru Pintea, Lector și Doctor universitar, a părăsit această viață la data de 16 aprilie 2021, la vârsta de 68 de ani.

Pe data de 8 iunie, Stareța mănăstirii „Sf. Siluan Athonitul” din Iași, Schimonahia Siluana Vlad a trecut la cele veșnice.

La trei zile distanță, a trecut la Domnul părintele Adrian-Bogdan Culici de la Parohia Criș, Protopopiatul Sighișoara, având vârsta de numai 34 de ani, din cauza infectării cu coronavirus.

La finalul lunii iulie, teologul şi jurnalistul ortodox Jean Tchékan a trecut la Domnul, la vârsta de 88 de ani.

În luna septembrie apologetul și mărturisitor al spiritualității ortodoxe, Răzvan Codrescu a părăsit această viață pe data de 13 după o îndelungată suferință.

La finalul lunii septembrie, a plecat din această viață Protos. David Oprea, coordonatorul de cabinet al Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic al Sucevei și Rădăuților.

În data de 8 octombrie, a trecut la Domnul Preasfințitul Părinte Vasile, fost episcop vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a trecut la Domnul în data de 21 octombrie 2021. Născut în anul 1968 în localitatea Huța – Chiuiești, județul Cluj, PS Gurie ar fi împlinit astăzi, 31 decembrie, vârsta de 53 de ani.

Părintele Mircea Gorețchi, mărturisitor al lui Hristos și apărător al Bisericii în timpul regimului comunist, a trecut la cele veșnice în ziua următoare pe 22 octombrie.

La finalul lunii octombrie, monahul Gherasim Mariș, secretar și bibliotecar la Schitul Prodromul, a trecut la cele veșnice.

Sâmbătă, 13 noiembrie 2021, la vârsta de 51 de ani, a trecut la Domnul părintele Nicu – George Manea, preot – militar la Statul Major al Forțelor Aeriene.

În luna decembrie, a trecut la Domnul în data de 23, Academicianul Dan Berindei, personalitate marcantă a istoriografiei românești.

Arhimandritul Jacob Langhart, fondatorul Mănăstirii Cantauque din sudul Franței, a plecat la Domnul în data de 28 decembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.