Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

2024 debutează sângeros. Vladimir Putin anunță intensificarea atacurilor împotriva Ucrainei

Agerpres - Reuters
Vladimir Putin

Președintele Vladimir Putin s-a angajat să "intensifice" atacurile împotriva Ucrainei, după zile de bombardamente aeriene ale ambelor părți. În timpul unei vizite la un spital militar din Moscova, Putin a spus că armata va continua să vizeze "instalațiile militare" ucrainene. El a numit un raid aerian asupra orașului rus Belgorod drept "o lovitură deliberată împotriva civililor", scrie BBC.

Douăzeci și cinci de persoane au fost ucise în atacul de sâmbătă, spun oficialii locali.

Adresându-se militarilor ruși, Putin a spus că războiul se întoarce în favoarea Moscovei și că vrea să se încheie rapid, dar numai în condițiile Rusiei. El a adăugat că susținătorii occidentali ai Ucrainei au fost cel mai mare obstacol în încheierea conflictului, dar a remarcat că "retorica lor începe să se schimbe pe măsură ce au început să realizeze că nu pot distruge Rusia".

Duminică, Putin a transmis tradiționalul mesaj de Anul Nou în care i-a numit pe soldații ruși "eroi", fără a se referi în mod explicit la războiul din Ucraina. De cealaltă parte, în discursul său de Anul Nou, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a promis o creștere semnificativă a numărului de arme pe care le produce țara în 2024, promițând să construiască cel puțin un milion de drone

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.