Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

2024, electoralul adânc cu mâna în buzunarele românilor: Taxele nu cresc, totul se scumpește/ Opinie

codrut loredana

Dacă v-ați făcut lista cu planuri și dorințe pe anul 2024, cu siguranță ați trecut acolo și o viață mai bună! E fix ca în bancul ăla care zice că dacă vrei să îl faci pe Dumnezeu să râdă, spune-i planurile tale. Teoretic, politicienii jură că în 2024 nicio taxă nu crește. E totuși an electoral, iar minciuna e sfântă! De fapt, toate prețurile vor crește din ianuarie 2024, din simplul motiv că se scumpesc carburanții.

Pentru patronii români și străini chitiți pe îmbogățire, e un pretext suficient ca prețurile să explodeze

Zahărul, sucurile, tutunul și alcoolul se scumpesc și ele. TVA la panouri fotovoltaice, alimente bio sau de înaltă calitate și transport în comun va crește în 2024. Atenție, vom ajunge fix ca în SUA, unde e mai ieftin să mănânci junk food decât mâncare sănătoasă. V-ați întrebat ce interes are statul român să scumpească mâncarea sănătoasă în timp ce ne arată dușmani imaginari peste granițe? De ce la Apărare cumpărăm rable de 40 de ani, dar românii cu mașini mai vechi de 15 ani sunt impozitați până la sânge?

Lista de scumpiri e  mai lungă. Impozitul pe locuințe și mașini se modifică și el, iar tichetele de masă intră în baza de calcul pentru cotizațiile la Sănătate. Nicio taxă nu crește, ha!

E fix ca în Caragiale: „Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele… esenţiale”. Nimic nu crește, totul se indexează. E o chestie de nuanță. E cam ca astea cu plus size, lucratoare sexuală și altele. Totul e pur rebranding, dar esența e aceeași!

Interesant e nu ce taxe cresc, ci ce taxe ne sunt impuse de alte state în timp ce statul român se uită. Mai nou, toate instituțiile și magazinele au dezvoltat aplicații. Care au acces la datele din telefoanele noastre și care ne obligă să le instalăm dacă vrem reduceri sau servicii. Numai că pentru atâtea aplicații e nevoie și de un telefon ultimul răcnet și de un abonament pe măsură la internet. Pe care vrei, nu vrei, îl plătești, ca nu poți trăi în beznă!

Și fiindcă vorbim de internet, Youtube deja cere bani dacă vrei servicii fără reclamă, Facebook și Instagram ar putea percepe și ele taxe pe distracție. Sigur, nu ești obligat, dar nu vei avea de ales.  Cireașa de pe colivă va fi însă softul care va diferenția produsele reale de AI. În curând, e foarte posibil ca toți să avem nevoie să demonstrăm în fața unui robot sau soft că nu suntem roboți! Iar totul va fi pe bani! Progresul mult trâmbițat va băga mâna în buzunarele noastre mai adânc ca orice hoț, în vreme ce statul român încasează mulțimit TVA din toate scumpirile.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.