Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

20% dintre ruși sunt gata să se vaccineze împotriva coronavirusului, pentru a călători peste hotare

vestidinrusia.ro
rusi aeroport

Fiecare al cincilea rus este gata să se vaccineze împotriva coronavirusului, dacă acest lucru este necesar pentru a călători în străinătate, arată rezultatele unui sondaj realizat de serviciul online de căutare a unui loc de muncă, SuperJob, preluat de RBK și de alte publicații.

La sondaj au participat 1600 de repondenți cu vârste de peste 18 ani și care nu au fost vaccinați împotriva coronavirusului, precizează agenția RIA Novosti.

Conform rezultatelor sondajului, 20% dintre rușii care nu s-au vaccinat anti-COVID au afirmat că își vor administra serul, dacă aceasta va fi singura șansă de a ajunge peste hotare. Un procent de 18% dintre participanții la chestionar au declarat că se vor vaccina, indiferent de situație.

La rândul lor, 42% dintre persoanele intervievate au recunoscut că nu vor să se vaccineze în nici o situație, iar 20% nu s-au decis încă. Bărbații au declarat , mai des decât femeile, că sunt gata să se vaccineze atât pentru a pleca peste hotare (21% și, respectiv, 18%), cât și fără nici o legătură cu posibilitatea unei călătorii în străinătate (20% și, respectiv, 16%).

Vzgliad preia, în acest context, declarația virusologului Aleksei Agranovski, potrivit căruia cetățenii ruși nu ar trebui, deocamdată, să plece peste hotare, deoarece în unele țări se menține, încă, o situație epidemiologică destul de complicată.

Pe de altă parte, însă, după cum amintește RBK, Grecia a anunțat, la 14 mai, că este pregătită să primească turiști vaccinați din Rusia. Autoritățile de la Atena permit intrarea în țară inclusiv a persoanelor care s-au vaccinat cu serul rusesc ”Sputnik V” sau cu cel chinezesc ”Sinopharm”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.