Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

20% din populația lumii suferă de alergii la părul de câine sau pisică: ce recomandă specialiștii

newsweek.com
caine pisica animale

Scăderea tensiunii arteriale, reducerea nivelului de colesterol sau o funcție cognitivă îmbunătățită sunt câteva dintre principalele beneficii ale timpului petrecut cu animalele de companie asupra sănătății mentale și fizice a oamenilor.

Cu toate acestea, studiile arată că 20% din populația lumii suferă de alergii la părul de câine sau pisică, iar nevoia de diagnosticare și de tratare corespunzătoare este extrem de importantă pentru sănătate.

Alergenii proveniți de la câini sau pisici sunt printre cei mai prezenți în casele oamenilor, fiind cu ușurință purtați pe haine, așezați pe mobilier, așternuturi sau regăsiți în particulele de praf. Reacțiile alergice sunt din ce în ce mai frecvente în rândul oamenilor și provoacă simptome neplăcute, precum respirație dificilă, rinoree abundentă apoasă, nas înfundat, mâncărimi în zona ochilor sau strănut persistent.

În acest context, pentru menținerea sub control a episoadelor alergice sau prevenirea acestora, specialiștii recomandă eliminarea cât mai eficientă a factorilor poluanți din locuință, iar unul dintre aspectele cele mai importante este igienizarea corespunzătoare și în profunzime a casei.

Cum să scapi eficient de alergenii periculoși din casă

Studiile arată că oamenii pot petrece până la 6 ore pe săptămână făcând curățenie, însă acest lucru nu înseamnă neapărat că eficiența în curățare este pe măsură. Experții în microbiologie din cadrul companiei de tehnologie Dyson atrag atenția asupra faptului că majoritatea particulelor de praf din casă au dimensiuni microscopice, iar îndepărtarea prafului din zonele care sunt printre cele mai neglijate este extrem de importantă pentru sănătatea oamenilor. Mai mult decât atât, microbiologii Dyson studiază modul în care murdăria, mătreața și alte particule se pot răspândi din blana animalelor de companie, cercetătorii dezvoltând modalități mai eficiente de a le capta și de a le reține, prin tehnologie avansată de filtrare integrată în cele mai noi modele de aspiratoare verticale.

Potrivit studiilor realizate de aceștia, în casele în care există animale de companie, unul dintre cele mai neglijate locuri atunci când facem curățenie este coșul în care pisica sau câinele își petrece cea mai mare parte din timp, loc ce adună o cantitate semnificativă de păr. Specialiștii recomandă, în primul rând, în măsura în care este posibil, spălarea huselor sau a oricărui element de natură textilă utilizat spre confortul micilor patrupede. Însă, pentru a veni în ajutorul stăpânilor, Dyson a creat un accesoriu anti-încurcare pentru îndepărtarea eficientă a părului animalelor de companie de pe multiple suprafețe, precum de pe canapea, saltea sau lenjeria de pat.

Experții în aspiratoarele verticale, fără sac și de înaltă performanță de la Dyson au pus cap la cap câteva sfaturi utile pentru a face curățarea casei și a părului de la animalele de companie mai ușoară și mai eficientă.

Curățarea casei în mod regulat

Praful are tendința de a se „lipi” de podelele dure și, cu cât stă mai mult pe podea, cu atât este necesar mai mult efort pentru a-l îndepărta. Curățarea regulată face mai ușoară îndepărtarea prafului, regulă ce se aplică întregii case și nu doar podelelor. Mai mult decât atât, curățarea insistentă de cel puțin o dată pe săptămână a acelor zone în care animalele de companie își petrec cel mai mult timp este importantă pentru igienizarea în profunzime a locuinței.

Folosirea unui aspirator care are un sistem avansat de filtrare și un motor puternic

Scopul principal al aspirării este de a elimina praful si murdăria din casă, în mod eficient. Un aspirator care încorporează un sistem avansat de filtrare asigură utilizatorul că toate particulele de praf și poluanții captați rămân în interiorul acestuia și nu sunt eliberați înapoi în aerul din casă. Aspiratoarele Dyson sunt dotate cu un sistem de filtrare în cinci etape pentru a obține o filtrare de 99,97% a particulelor de până la 0,3 microni, ceea ce asigură că praful îndepărtat rămâne în aspirator. De asemenea, un motor digital puternic, care are o rotație de până la 125.000 rpm este esențial pentru eficiența în curățare și aspirare a prafului și a părului de animale.

Folosirea accesoriilor potrivite

Indiferent de ce suprafața are locuința sau de cât de des se face curățenie, este esențială utilizarea unui aspirator inteligent, care vine la pachet cu accesorii cât mai variate. Dyson are o gamă largă de aspiratoare de dimensiuni diferite care au fost concepute pentru a rezolva orice tip de nevoie de curățare. Fiecare aspirator vine cu o varietate de instrumente pentru a curăța diferitele locuri și spații, precum accesorii pentru spații înguste, pentru saltele, zone greu accesibile sau pentru aspirarea părului de la animalele de companie, cele din urmă integrând inclusiv tehnologie anti-încurcare pe bara capătului de aspirare.

Pentru a menține curățenia în casă și pentru a elimina eficient alergenii proveniți de la câini sau pisici ce pot provoca episoade alergice neplăcute, sunt necesare atât un efort atent și planificat, cât și respectarea câtorva sfaturi utile recomandate de experți în tehnologie și microbiologie. Astfel,  nu numai că vom fi înconjurați de un mediu mai igienic și mai sănătos în fiecare zi, dar vom economisi timp și energie atunci când facem curățenie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.