Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

21 aprilie a fost instituită drept ziua națională a luptei împotriva traficului ilicit de mărfuri

facebook.com
calendar

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede instituirea zilei de 21 aprilie drept „Ziua națională a luptei împotriva traficului ilicit de mărfuri”, informează Mediafax.

Citește și: Traficul rutier va fi restricționat în zona Sălii Palatului din București în ziua de 10 mai

„Se instituie ziua de 21 aprilie- Ziua națională a luptei împotriva traficului ilicit de mărfuri. Ziua națională a luptei împotriva traficului ilicit de mărfuri poate fi marcată de către autoritățile publice centarle și locale, de către societatea civilă și persoane fizice și juridice, prin organizarea și/sau participarea la prograne și manifestăru educative, de voluntariat, cu caracter social sau științific, consacrate informării și conștientizării asupra acestui fenomen atât a cetățenilor, cât și a autorităților. Autoritățile administrației publice centrale și locale pot acorda sprijin logistic și pot aloca fonduri din bugetele proprii în vederea organizării și derulării în bune condiții a manifestărilor prevăzute la alin (1), în limita alocațiilor bugetare aprobate”, prevede legea promulgată miercuri de Klaus Iohannis.

Proiectul legislativ a fost respins pe 4 februarie în plenul Senatului, dar adoptat de Camera Deputaților pe 10 aprilie, în calitate de for decizional.

Legea este inițiată de 13 parlamentari din PSD, PNL, UDMR și ALDE.

Inițiatorii susțin că „în prezent, în România, traficului ilicit se manifestă print-o incidență crescută a contrabandei și a traficului cu produse contrafăcute. Acestea prejudiciază bugetul statului de încasări consistente și creează dezechilibre în economie prin competiția inegală între agenții economici plătitori de taxe și impozite și rețelele de criminalitate organizată”.

Potrivit expunerii de motive a proiectului legislativ, „prin evenimente ce pot fi organizate marcând această zi, se dorește stimularea interacțiunii și comunicării dintre reprezentanții administrației publice, agenții economici, societatea civilă și consumatori, fapt ce poate contribui la o mai bună înțelegere a problemelor existente și conturarea unor soluții concrete”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.