Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

21 de avioane chineze s-au apropiat de Taiwan. Site-urile președinției și ministerului de interne au fost atacate cibernetic

reuters.com
china taiwan

Zeci de avioane militare chineze au pătruns, marţi seară, în zona de identificare aeriană din jurul Taiwanului, imediat după începerea vizitei lui Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor din SUA, anunţă autorităţile taiwaneze, potrivit Mediafax.

  • "Cel puţin 21 de avioane ale armatei chineze au pătruns marţi seară în Zona de identificare aeriană, în partea de sud-vest a Taiwanului", anunţă Ministerul Apărării de la Taipei, citat de Agenţia France-Presse şi de postul BFMTV. Zona de identificare aeriană este mai largă decât spaţiul aerian al Taiwanului. Niciun avion nu a pătruns în spaţiul aerian taiwanez.

În acelaşi timp, site-urile mai multor instituţii guvernamentale taiwaneze sunt nefuncţionale din cauza unor atacuri cibernetice. Este vorba de site-ul preşedintelui Taiwanului, Tsai Ing-Wen, de cel al Ministerului Apărării şi de cel al Ministerului de Externe, conform Axios.com.

Administraţia de la Taipei a salutat vizita lui Nancy Pelosi, considerând că marchează relaţia constantă a Statelor Unite cu Taiwanul.

Însă Ministerul de Externe de la Beijing a condamnat "ferm" vizita lui Nancy Pelosi la Taipei. "Vizita sa în Taiwan, indiferent de formă şi de motiv, reprezintă o provocare politică majoră. China nu va accepta acest lucru. Este vorba de o încălcare gravă a integrităţii teritoriale şi a suveranităţii Chinei", a subliniat Ministerul chinez de Externe.

Citește și:

Armata Chinei va înconjura Taiwanul. Harta publicată de oficialii chinezi

'Cei care se joacă cu focul vor pieri din cauza lui': Declarația integrală a Chinei despre vizita lui Nancy Pelosi în Taiwan

Nancy Pelosi: 'De ce am ales să merg în Taiwan'

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.