Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

21 de state membre ale CAE au semnat un acord pentru obţinerea aprobărilor de trecere a frontierei în Europa

mediafax.ro
control vama politie de frontiera

Cele 21 de state membre ale Consiliului pentru Afaceri Externe au semnat marţi împreună cu Agenţia Europeană de Apărare acordul "Optimising Cross Border Movement Permission in Europe" privind optimizarea procedurilor de obţinere a aprobărilor de trecere a frontierei în Europa, care va facilita acordarea de permisiuni transfrontaliere militare, în domeniul aerian şi terestru, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Monica Macovei la tunuri! Dragnea și Tăriceanu nimiciți de fostul ministru al Justiției

"Scopul semnării acestui acord este ca, până în anul 2020, statele membre să îşi armonizeze diferitele reglementări naţionale, proceduri şi termene de obţinere a aprobărilor de trecere a frontierei. Programul implementează o parte importantă a 'Planului de acţiune privind mobilitatea militară', care a fost prezentat de Înaltul Reprezentant al UE, Federica Mogherini, Comisiei Parlamentului European şi Consiliului, în luna martie a anului 2018", informează MApN.

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Nicolae Nasta, a participat luni şi marţi la reuniunea CAE şi la lucrările Comitetului Director al Agenţiei Europene de Apărare de la Bruxelles.

Citește și: Traian Băsescu încearcă să-i dea lovitura de grație lui Liviu Dragnea! Mutare dură

"În cadrul sesiunii în format comun a miniştrilor Afacerilor Externe şi ai Apărării din UE cu omologii din ţările membre ale Grupării G5 Sahel (Mauritania, Mali, Burkina Faso, Niger şi Ciad), Nicolae Nasta a subliniat sprijinul oferit de România prin participarea la misiunile ONU şi UE, implicarea în programele de reconstrucţie şi stabilizare dedicate acestei regiuni şi, începând cu luna noiembrie 2019, contribuţia ţării noastre în cadrul misiunii MINUSMA din Mali", se arată în comunicat.

La invitaţia Înaltului Reprezentant, miniştrii Apărării s-au reunit în cadrul unui dejun de lucru şi au abordat subiecte referitoare la cooperarea dintre Uniunea Europeană şi NATO, mai ales în domeniul combaterii ameninţărilor de tip hibrid, şi stadiul acţiunilor comune ale celor două organizaţii desfăşurate în baza Declaraţiei comune UE - NATO adoptată în iulie 2018.

Citește și: EXCLUSIV Afacerea soției lui Mihai Gâdea a explodat! Lovitura dată de Agatha Kundri – Profitul s-a triplat

Un alt subiect de pe agendă a fost evoluţia procesului Cooperării Structurate Permanente (PESCO) şi au fost abordate şi alte teme de interes, precum investiţiile în domeniul apărării şi importanţa proiectelor colaborative.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.