Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

22 de jandarmi asigură măsurile de carantinare într-o comună din județul Giurgiu

Inquam Photos / Octav Ganea
coronavirus jandarmi

Un număr de 22 de jandarmi asigură măsurile specifice de carantinare într-un cartier cu trei sute de locuitori din comuna Prundu, judeţul Giurgiu, după ce 32 de persoane din acel cartier au fost diagnosticate cu COVID-19.

"În contextul prevenirii şi combaterii răspândirii COVID-19 pe raza judeţului Giurgiu, în ultimele 24 de ore au acţionat 157 de poliţişti, 48 de jandarmi, 12 militari şi 22 de poliţişti locali care au verificat un număr de 160 de persoane cu privire la modul de respectare a măsurilor de izolare, inclusiv a persoanelor care locuiesc în aceeaşi locaţie cu acestea, au legitimat 908 persoane şi au verificat 714 autoturisme. În conformitate cu Ordinul Comandantului Acţiunii în cartierul Rudărie din localitatea Prundu a fost instituită de două zile măsura carantinării, iar aici au acţionat în ultimele 24 de ore, 22 de jandarmi pentru asigurarea măsurilor specifice de carantinare. Jandarmii au aplicat trei sancţiuni în valoare totală de 15 mii de lei", se arată într-un comunicat de presă emis marţi de Instituţia Prefectului Judeţului Giurgiu, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Înregistrare explozivă! Raed Arafat somează firma care a câștigat contractul de 600 de milioane de euro în fața lui Deltamed

Măsura carantinării cartierului în care locuiesc trei sute de persoane a fost luată prin ordin de prefect la finalul săptămânii trecute după ce 32 de persoane din cartier au fost confirmate cu noul coronavirus.

La nivelul judeţului sunt în prezent 205 cazuri confirmate de COVID 19, un număr de 92 de persoane fiind vindecate şi externate.

Citește și: Revoluție în Poliție! Sistem de recunoaștere facială pentru IGPR! Achiziție de aproape un milion de euro!

În carantină instituţionalizată se mai află 147 de persoane, iar în autoizolare la domiciliu, 269 de persoane.

De la declanşarea epidemiei de COVID-19 în judeţul Giurgiu au fost efectuate 1.789 de teste, dintre care 49 în ultimele 24 de ore.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.