Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

22 de reclamaţii la poliţia din Koln împotriva imigranţilor

migranti

După prima zi a carnavalului de la Koln au fost depuse la poliţie 22 de reclamaţii pentru insulte şi agresiuni cu caracter sexual, a anunţat vineri poliţia germană, acesta fiind un bilanţ considerat mai degrabă "pozitiv" în oraşul aflat încă sub şocul celor o mie de plângeri formulate de femei, victime în noaptea de Anul Nou a unor infracţiuni atribuite în mare parte unor bărbaţi migranţi. Anul trecut au fost semnalate doar nouă astfel de fapte, a precizat poliţia din Koln (vestul Germaniei), subliniind că numărul mai mare de reclamaţii din acest an s-ar putea explica printr-o tendinţă sporită a victimelor de a anunţa incidentele, după evenimentele din timpul Revelionului, relatează AFP.

Oraşul Koln a fost zguduit atunci de un val de violenţe, atribuite în majoritate migranţilor. Acestea, îndreptate îndeosebi împotriva femeilor, au şocat Germania şi au crescut presiunea asupra cancelarului Angela Merkel, a cărei politică generoasă faţă de refugiaţi este tot mai criticată. După noaptea de Anul Nou au fost depuse peste 1.000 de plângeri. Poliţia din Koln a pus în evidenţă un bilanţ "relativ pozitiv" după primele ore ale carnavalului, inaugura joi, la ora locală 11.11. Faptele reclamate merg de la insulte la viol (a fost semnalat unul), a precizat poliţia. În fiecare an se înregistrează circa 50 de delicte sexuale pe întreaga perioadă de desfăşurare a carnavalului.

Carnavalul va dura până miercuri, Miercurea Cenuşii, zi de penitenţă care marchează începutul postului în tradiţia catolică. Luni va fi apogeul carnavalului, atunci urmând să aibă loc parada a cărei primă ediţie a fost organizată în 1823, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.