Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

224 de solicitări în 2021 pentru vizionarea înregistrărilor realizate de camerele de supraveghere instalate în municipiul Oradea

Pinterest
CCTV camere video

Cele 500 de camere video existente pe domeniul public al municipiului Oradea şi-au dovedit utilitatea în anul 2021, fiind înregistrate la Poliţia Municipiului Oradea un număr de 224 solicitări ale înregistrărilor realizate de acest sistem, a informat miercuri Primăria Oradea.

"Sistemul de supraveghere video a fost folosit în identificarea unor autori de infracţiuni (reclamate iniţial cu autori necunoscuţi), în soluţionarea unor evenimente rutiere, dar şi în dirijarea echipajelor de poliţie sau mixte în locaţiile unde s-a constatat necesitatea intervenţiei acestora. În cursul anului 2021 au fost identificaţi toţi autorii infracţiunii de părăsire a locului accidentului, în cele mai multe cazuri cu ajutorul camerelor de supraveghere video amplasate pe raza municipiului", se arată într-un comunicat transmis de primărie.

Din cele 224 solicitări, 177 au fost din partea Poliţiei Municipiului Oradea, 40 din partea Inspectoratului de Poliţie Judeţean + alte structuri ale Poliţiei Române şi 7 din partea altor instituţii (instanţe şi parchete).

Primăria Oradea a achiziţionat, până în prezent, 500 de camere de supraveghere, care acoperă aproape toată suprafaţa municipiului. Totodată, a fost modernizat sistemul de stocare, procesare video şi dispecerizare (video wall şi staţii de lucru), echipamentele achiziţionate în acest sens fiind instalate la sediul Poliţiei Municipiului Oradea din cadrul IPJ Bihor, de pe strada Calea Aradului nr. 6.

Aceste camere de supraveghere sunt montate pe principalele artere de circulaţie, în parcuri, în intersecţii, în vecinătatea şcolilor, la intrările şi ieşirile din oraş, în zona centrală, în zonele pietonale aglomerate, în pasaje şi în cartiere etc.

Scopul modernizării sistemului unic de supraveghere video pe domeniul public este, în principal, creşterea siguranţei cetăţenilor din municipiu, identificarea celor care încalcă legea, cât şi recunoaşterea numerelor de înmatriculare a autovehiculelor parcate în locuri nepermise.

"De menţionat că Primăria Oradea are o colaborare foarte bună cu Poliţia Municipiului Oradea, cea care împreună cu Poliţia Locală Oradea gestionează întregul sistem de monitorizare a camerelor video", se mai precizează în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.