Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

23 de decese în urma incendiilor de vegetație în Chile

incendiu Chile 1

Zeci de incendii de vegetaţie în Chile au determinat guvernul să extindă, sâmbătă, un ordin de urgenţă într-o altă regiune, deoarece un val de căldură complică eforturile de a controla incendiile care au provocat decesul a cel puţin 23 de persoane până acum, scrie Reuters. Peste 1.100 de persoane au căutat refugiu în adăposturi, în timp ce cel puţin 979 de persoane au fost rănite în urma incendiilor, anunță news.ro.

Vineri au izbucnit 76 de incendii, iar sâmbătă alte 16, potrivit oficialilor, deoarece temperaturile locale din vara emisferei sudice au depăşit 40 de grade Celsius.

Cele trei regiuni slab populate vizate de ordinele de urgenţă găzduiesc numeroase ferme, unde sunt cultivaţi struguri, mere şi fructe de pădure pentru export, plus suprafeţe extinse de pădure.

Oficialii au declarat, sâmbătă, că guvernele Spaniei, Statelor Unite, Argentinei, Ecuadorului, Braziliei şi Venezuelei au oferit ajutor, inclusiv avioane şi pompieri. Autorităţile au raportat că 11 dintre victime au murit în oraşul Santa Juana din Biobio, situat la aproximativ 500 km sud de Santiago. Ordinele permit desfăşurarea de soldaţi şi resurse suplimentare pentru a face faţă dezastrului natural.

Zona arsă este mai mare decât oraşul american Philadelphia

Aproximativ 40.000 de hectare au fost arse de incendii, potrivit datelor oficiale publicate vineri seara, o zonă mai mare decât oraşul american Philadelphia. Agenţia naţională de silvicultură CONAF a raportat sâmbătă că în 80 din totalul de 231 de incendii de vegetaţie se acţionează, în timp ce 151 dintre ele sunt sub control.

Vineri, preşedintele Gabriel Boric şi-a întrerupt vacanţa de vară şi a călătorit la Nuble şi Biobio, angajându-se să se asigure că zonele afectate primesc tot sprijinul necesar. Boric a mai indicat „semnele” că unele incendii ar fi putut fi declanşate intenţionat, dar nu a oferit detalii suplimentare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.