Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

24 de copii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani au fost vaccinaţi anti-COVID-19 în județul Covasna

Inquam Photos / Octav Ganea
vaccinare copii

Un număr de 24 de copii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani au fost vaccinaţi împotriva noului coronavirus în judeţul Covasna, informează Direcţia de Sănătate Publică.

Potrivit directorului instituţiei, Agoston Laszlo, în judeţ sunt cinci centre de vaccinare a copiilor, câte unul în fiecare oraş, însă interesul pentru vaccinare este scăzut, dovadă faptul că pe platforma de programare au fost înregistraţi până în prezent 40 de copii.

De altfel, acesta este şi motivul pentru care în judeţul Covasna campania de vaccinare a copiilor din această categorie de vârstă a început cu câteva zile mai târziu decât pe plan naţional, potrivit Agerpres.

" Până acum nu avem decât vreo 40 de înscrieri până la sfârşitul lunii, ceea ce e foarte, foarte puţin. În fiecare centru de vaccinare există posibilitate de programare, se pot face programări şi telefonic, dar interesul este mic" , a declarat Agoston Laszlo.

Acesta a remarcat că în general gradul de vaccinare anti-COVID-19 a populaţiei din judeţul Covasna este scăzut, situându-se la circa 32%, mult sub media naţională.

" Lumea nu vrea să accepte vaccinul, la finalul anului eram cam la 32% rata de vaccinare şi nu a crescut foarte mult de atunci, iar cei care nu vor să se vaccineze nu îşi vaccinează nici copiii" , a mai spus directorul DSP Covasna.

Agoston Laszlo a precizat că centrele de vaccinare vor rămâne deschise chiar dacă vor exista solicitări puţine din partea populaţiei, iar echipele de vaccinare se vor deplasa în continuare în localităţile din mediul rural dacă vor exista cereri în acest sens.

Potrivit datelor postate marţi pe site-ul Prefecturii Covasna, incidenţa cazurilor de COVID-19 în judeţ a ajuns la 5,91 la mia de locuitori, fiind înregistrate 1336 de cazuri active, cele mai multe în municipiul Sfântu Gheorghe. Aproape 730 de persoane sunt în carantină, iar 1198 în izolare la domiciliu.

Gradul de ocupare a paturilor destinate pacienţilor COVID-19 din spitalele din judeţ este de 46,48%.

" La Spitalul Judeţean de Urgenţă dr. Fogolyan Kristof din Sfântu Gheorghe sunt 89 de paturi COVID-19, din care sunt ocupate 56. Sunt 12 paturi ATI COVID, sunt ocupate 6. La Spitalul de Recuperare Cardiovasculară Dr. Benedek Geza din Covasna sunt 50 de paturi COVID-19 din care 19 sunt ocupate. La Târgu Secuiesc sunt 42 de paturi, din care sunt ocupate 12, iar la Baraolt 20 de paturi, din care 6 ocupate (...) Numărul de doze administrate în centrele de vaccinare disponibile pe raza judeţului de la începutul campaniei până azi este 119806 din care 41725 de inoculări sunt de rapel. De asemenea cele 16016 vaccinări sunt vaccinuri complete nu necesită rapel (dintre acestea 251 sunt doze Booster, incluse în numărul total de inoculări de rapel). Persoane care au efectuat doza a 3-a: 15.714. În ultimele 24 de ore s-au administrat 209 doze, din care s-au vaccinat 43 de persoane cu doza 1, alţi 28 cu doza 2, 119 cu doza 3. De asemenea 19 vaccinări erau cu Johnson&Johnson care nu necesită rapel" , se arată în comunicatul Prefecturii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.