DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

25.000 de locuri de muncă sunt puse în pericol de falimentul companiei British Steel

angajati

Compania British Steel a fost plasată în lichidare judiciară, punând în pericol 5.000 de locuri de muncă și amenințând alte 20.000 din cadrul lanțului de aprovizionare, informează BBC, relatează Mediafax.

Citește și: Comisia Europeană urmărește 'cu atenție' dezbaterea din Marea Britanie despre Brexit

Măsura vine în urma neînțelegerilor apărute în discuțiile de salvare dintre guvernul britanic și proprietarul companiei, Greybull. Compania a cerut iniţial guvernului britanic un împrumut ce se ridica la suma de 75 de milioane de lire, reducându-şi ulterior solicitarea la 30 de milioane de lire, după ce Greybull a fost de acord să aloce o sumă mai mare, potrivit unei surse apropiate negocierilor. Aceleași surse au declarat că guvernul britanic a fost reticent în a aloca o sumă mai mare deoarece fondurile ar putea ajunge la Greybull, în cazul eşuării afacerii.

British Steel are aproximativ 5.000 de angajați, dintre care mai mult de 3.000 în Anglia, iar restul în Franța, Țările de Jos și diferite birouri de vânzări din întreaga lume.

Firma de capital privat Greybull Capital a achiziționat compania în timpul accentuării crizei oțelului din 2016. Intitulată la vremea respectivă Tata Steel Europe, compania a trecut printr-un proces de rebranding, devenind British Steel și înregistrând din nou profit. Problemele sale recente au fost legate de o scădere a comenzilor clienților europeni, din cauza incertitudinii privind Brexit.

„Forța de muncă, sindicatele și echipa de management au lucrat împreună pentru a consolida afacerea. Cu toate acestea, loviturile suplimentare cauzate de problemele legate de Brexit s-au dovedit a fi insurmontabile”, a susținut Greybull.

Unul dintre cei mai mari clienți ai British Steel este Network Rail, companie ale cărei șine sunt livrate de către filiala British Steel din Scunthorpe. Într-o declarație, operatorul de infrastructură feroviară a declarat că a lucrat îndeaproape cu British Steel și guvernul pe parcursul „multor săptămâni”. „Am facut tot ce puteam pentru a ușura dificultățile financiare ale companiei. Am îmbunatatit registrul de comenzi, prin creșterea volumului producției feroviare, comenzi în avans și angajarea într-un program pe termen lung, precum și prin plata imediată pentru a diminua presiunea asupra fluxului de numerar”, se regăsește în declarația Network Rail.

Greg Clark, secretar de stat pentru afaceri, energie și strategie industrială a declarat că guvernul și-a demonstrat „disponibilitatea de a acționa”, oferind British Steel o facilitate de tranzacție în valoare de 120 milioane de lire sterline, în luna aprilie, pentru a asigura respectarea normelor Uniunii Europene privind emisiile. Cu toate acestea, el a adăugat: „Guvernul nu poate acționa decât în ​​cadrul legii, ceea ce presupune că orice sprijin financiar acordat unei societăți siderurgice este comercial.”

Căutarea unui cumpărător pentru British Steel a început deja. Celelalte companii din cadrul grupului British Steel continuă să opereze în mod normal și nu se află în insolvență.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.