Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

25 de ani de relaţii diplomatice ruso-moldave. Putin şi Dodon au făcut schimb de mesaje

dodon si putin

Preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său moldovean Igor Dodon au făcut, joi, schimb de mesaje cu ocazia marcării a 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între Federaţia Rusă şi Republica Moldova, potrivit TASS şi Politics.md.

"În ultimul sfert de secol, relaţiile moldo-ruse au trecut prin diferite perioade. Este îmbucurător faptul că, pe baza bunelor tradiţii de prietenie şi respect reciproc care leagă popoarele noastre, am reuşit să păstrăm un potenţial pozitiv de cooperare. O dovadă concludentă în acest sens sunt cele peste 80 de acorduri bilaterale semnate până acum în diferite domenii", a subliniat Putin în mesajul său postat pe site-ul oficial al Kremlinului.

Trump, Abracadabra: Vrea 'să vândă' Congresului un pachet de trei proiecte legislative

"Sunt sigur că tendinţa profilată recent de intensificare a dialogului politic moldo-rus va permite creşterea semnificativă a volumului de cooperare bilaterală în toate domeniile, iar, în viitor, să ajungem la un nou nivel al parteneriatului strategic, ale cărui principii au fost stabilite în Tratatul de prietenie şi cooperare în 2001', a spus preşedintele rus.

Vladimir Putin a adăugat că aceasta corespunde deplin intereselor popoarelor din Rusia şi Republica Moldova şi este în concordanţă cu consolidarea stabilităţii şi securităţii regionale.

Igor Dodon anunţase anterior elaborarea unui nou acord de parteneriat strategic cu Rusia.

Incident TERORIST în Cisiordania. Un palestinian a intrat în plin cu maşina pe trotuar - FOTO

Preşedintele Dodon i-a transmis un mesaj de felicitare lui Vladimir Putin cu prilejul împlinirii a 25 de ani de relaţii diplomatice moldo-ruse, informează Politics.md.

"Ţin să remarc dinamica pozitivă a raporturile moldo-ruse pe parcursul acestei perioade, dar şi sprijinul reciproc în subiecte de importanţă majoră ale activităţii comune, ceea ce inspiră încredere în perspectivele de diversificare în continuare a dialogului pe multiple planuri dintre Republica Moldova şi Rusia, în beneficiul ţărilor şi popoarelor noastre", a menţionat Dodon în mesajul său.

În acelaşi text, preşedintele moldovean a evidenţiat rolul "extrem de important" al Federaţiei Ruse în procesul de reglementare a problemei transnistrene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.