Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump, Abracadabra: Vrea 'să vândă' Congresului un pachet de trei proiecte legislative

trump

Preşedintele SUA, Donald Trump, vrea să trimită legislatorilor "la pachet" proiectul de reabilitare a infrastructurii împreună cu cel privind reforma sistemului de sănătate sau cu cel al reformei fiscale, în speranţa că va obţine mai uşor susţinerea Congresului şi în special a aleşilor democraţi, transmite joi Reuters, conform agerpres.

Trump a declarat într-un interviu acordat cotidianului The New York Times că se gândeşte să "accelereze" aprobarea proiectului său de refacere a şoselelor din SUA, care urma să fie prezentat mai târziu în cursul acestui an. "Mă gândesc să o pun laolaltă cu altă lege - poate cu legea asigurărilor de sănătate, poate cu reforma fiscală", a spus el.

Incident TERORIST în Cisiordania. Un palestinian a intrat în plin cu maşina pe trotuar - FOTO

Donald Trump a fost afectat de eşecul în Congres al primului său proiect legislativ, cel de revizuire a sistemului asigurărilor de sănătate cunoscut ca "Obamacare", promulgat de predecesorul său Barack Obama.

Casa Albă speră să relanseze dezbaterile privind reforma în sănătate avansând în acelaşi timp cu alte măsuri legislative, cum este reforma fiscală, care l-ar putea ajuta pe Trump să marcheze puncte la începutul preşedinţiei sale.

Administraţia Trump are în vedere un plan în valoare de 1000 de miliarde de dolari pe 10 ani pentru modernizarea necesară a şoselelor, podurilor, aeroporturilor, reţelei electrice şi de apă ale SUA, prin parteneriate public-privat. Preşedintele a indicat în interviu din New York Times că doreşte accelerarea acestui plan, dar nu a oferit un calendar în acest sens.

Ambasadoarea SUA la ONU: 'Trump are o mare problemă. Rusia!'

În ce priveşte reforma fiscală, Trump a menţionat că aşteaptă să se rezolve mai întâi impasul din Camera Reprezentanţilor legat de reforma în sănătate pentru a putea stabili până unde să meargă reducerea taxelor. Republicanii lucrează la un plan pentru reducerea impozitului pe profit de la 35% la 20%, eliminarea taxării profiturilor obţinute de multinaţionalele cu sediul în SUA şi scăderea altor impozite pe afaceri şi investiţii, ca şi simplicarea şi scăderea impozitului pe venit pentru persoane fizice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.