Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

250 de șoferi vitezomani au fost amendați de polițiști în weekend

Inquam Photos / George Calin
politia rutiera verificari interdictii circulatie

Aproximativ 250 de şoferi care au depăşit viteza legală pe autostrăzi au fost depistaţi de poliţiştii rutieri, în weekend, informează luni IGPR, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, sâmbătă şi duminică poliţişti rutieri au acţionat pe autostrăzi pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi asigurarea fluenţei traficului.

Pe parcursul celor două zile, poliţiştii Brigăzii Autostrăzi au depistat 248 de şoferi care au depăşit limita legală de viteză, iar în 74 de cazuri au reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pentru 90 de zile.

De asemenea, poliţiştii au depistat cinci persoane care nu foloseau centura de siguranţă, două autoturisme care prezentau defecţiuni tehnice, iar câte o sancţiune a fost aplicată pentru oprire neregulamentară pe banda de urgenţă, folosirea incorectă a luminilor şi lipsa sistemului de retenţie pentru copii.

Totodată, pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii care acţionează pe autostrăzi au reţinut două certificate de înmatriculare.

Astfel, duminică, poliţiştii care acţionau pe autostrada A1 Râmnicu Vâlcea - Deva au depistat un bărbat, de 20 de ani, pe sensul spre Râmnicu Vâlcea, care se afla sub influenţa substanţelor psihoactive, şi anume canabis. Şoferul, care avea permisul de mai puţin de un an, a fost înregistrat de aparatul radar conducând cu viteza de 187 km/h.

Tot duminică, pe acelaşi sens de mers al autostrăzii menţionate, poliţiştii rutieri au depistat 4 şoferi care conduceau cu vitezele de 215 km/h (doi şoferi), 211 km/h şi 217 km/h. În toate cazurile a fost reţinut permisul de conducere şi au fost aplicate sancţiuni contravenţionale.

În după-amiaza zilei de duminică, poliţiştii rutieri au depistat pe autostrada A3, tronsonul Câmpia Turzii - Nădăşelu, doi şoferi care conduceau cu vitezele de 204 km/h, respectiv 225 km/h. În ambele cazuri a fost reţinut permisul de conducere şi au fost aplicate sancţiuni contravenţionale.

Poliţia Română reaminteşte că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.