Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii pregătesc o SUPER RACHETĂ împotriva americanilor și a NATO: prima lansare este programată pentru 2024

racheta supersonica

În 2024, o rachetă de croazieră „Bramos” va fi creată pentru a distruge ținte aeriene, cum ar fi avioanele de detecție radio și ghidare AWACS, a declarat Alexander Maksichev, codirector al întreprinderii mixte ruso-indiene BRAMOS, informează RIA Novosti.

„Proiectul rachetei de croazieră aer-aer Brahmos pentru distrugerea țintelor aeriene, cum ar fi aeronavele AWACS, a fost aprobat, finalizarea lucrărilor pentru prima lansare fiind programată pentru 2024", a spus el.

Potrivit lui Maksichev, diferența fundamentală a acestei rachete este că va fi folosită pentru a angaja obiective aeriene mari și importante. În prezent, rachetele Brahmos pot distruge doar ținte terestre și maritime.

"Astfel, extindem gama de ținte pentru rachetele Brahmos, în câțiva ani va fi capabilă să distrugă ținte aeriene. Adică platforma va rămâne aceeași doar cu o oarecare modernizare, dar va avea sisteme diferite de distrugere a unui radar, adică a unei ținte aeriene", a spus codirectorul Brahmos.

Compania ruso-indiană „Brahmos” (NPO Mashinostroeniya și Organizația pentru Cercetarea și Dezvoltarea Apărării din India ), înființată în 1998, este specializată în crearea de rachete supersonice de diferite baze: navale, subacvatice, de coastă și aeriene.

AWACS (Aviation Radio Detection and Guidance Complex) este un sistem electronic de recunoaștere și control care este instalat pe avioane și elicoptere și este conceput pentru a detecta țintele inamice (în aer, pe sol, pe apă) la distanță mare, vizând arme sau interceptând către ele și coordonând, de asemenea, acțiunile forțelor aliate și sarcinile aferente. În literatura de limbă rusă, se folosește termenul AWACS (sistem de detectare și control al radarului pe distanțe lungi).

NATO dispune în prezent de 14 avioane E-3A AWACS, care sunt variante îmbunătăţite ale Boeing 707. Aeronavele operează de regulă la altitudini de 10 km. De la această altitudine se poate monitoriza cu ușurință spațiul aerian pe o rază mai mare de 400 km, existând posibilitatea de a efectua rapid schimb de informații cu comandamentele terestre, aeriene sau de pe apă.

Potrivit NATO, avioanele AWACS au contribuit la protejarea spațiului aerian al României, pe durata Summitului de la Sibiu unde au fost prezenți liderii Uniunii Europene. Avioanele AWACS efectuează misiuni de patrulare în momentul în care se desfășoară evenimente importante, dar și în timpul întrevederilor liderilor politici sau în momentul altor evenimente publice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.