Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

2.500 de salcâmi plantaţi pe terenul de instrucţie 'Vulpea' din Brăila: Copacii vor oferi şi condiţii de mascare a tehnicii militare

jurnalul.ro
flori de salcam

O acţiune de plantare a 2.500 de puieţi de salcâm a avut loc vineri, pe terenul de instrucţie "Vulpea" din Brăila, care aparţine Brigăzii 10 Geniu "Dunărea de Jos", copacii urmând să ofere, atunci când vor ajunge la maturitate, pe lângă oxigen, şi condiţii de mascare a tehnicii militare, cu ocazia diferitelor exerciţii şi aplicaţii care vor avea loc aici, potrivit comandantului Comenduirii Garnizoanei Brăila, maior Aurelian Stegaru.

"Desfăşurăm astăzi, în teren, o acţiune de împădurire. Ne aflăm în terenul de instrucţie Vulpea, aparţinând Brigăzii 10 Geniu Dunărea de Jos. Este o zonă care, în ultima perioadă, a fost puţin neglijată, dar acum ne înclinăm cu toate forţele asupra acestei zone, s-a început ecologizarea ei şi vom continua şi în perioada următoare. Astăzi suntem în faza în care, într-o primă etapă, plantăm 2.500 de puieţi de salcâm cu sprijinul domnului Lupu, de la Partidul Verde, şi a colaboratorului dumnealui din municipiul Tecuci. Este o primă etapă, intenţionăm să continuăm activitatea şi în viitor, astfel încât să împrejmuim toată zona cu puieţi de salcâm şi nu numai, să devină o zonă verde. În momentul în care aceşti puieţi vor ajunge la maturitate, vor putea oferi, pe lângă oxigen, şi condiţii de mascare a tehnicii care va fi în raion, cu ocazia diferitelor exerciţii şi aplicaţii de instruire", a declarat Aurelian Stegaru, potrivit Agerpres.ro.

Militarii Brigăzii 10 Geniu "Dunărea de Jos" au venit în sprijinul acestei iniţiative executând în prealabil activităţi de ecologizare a zonei, apoi plantând vineri, alături de membrii Partidului Verde, cei 2.500 de salcâm, aceasta fiind o primă fază de împădurire a terenului de instrucţie "Vulpea", având în vedere că obiectivul vizează plantarea în total a 10.000 de puieţi.

Preşedintele Partidului Verde Brăila, Gheorghe Lupu, a declarat cu această ocazie că puieţii care au fost plantaţi au fost oferiţi sub formă de sponsorizare de un om de afaceri din municipiul Tecuci.

"Acţiunea este foarte benefică pentru municipiul Brăila în primul rând, chiar dacă este o împădurire tehnico-tactică din partea armatei. Partidul Verde a făcut tot ceea ce este necesar pentru a obţine aprobărilor în vederea plantării puieţilor pe terenul de instrucţie Vulpea. Am găsit toată înţelegerea la dumnealor. Nu am găsit însă înţelegere la Direcţia Silvică, nu a dorit să ne ajute. Am făcut cerere către ei în care am solicitat puieţi, am făcut toate hârtiile necesare, dar nu ne-a fost aprobată cererea. Atunci am căutat sprijin în altă parte şi am găsit un sponsor, membru al Partidului Verde de la Tecuci, care are pepinieră. Omul a fost dispus să ne dea 30.000 de puieţi, dar am luat, în primă fază, 2.500. Această plantare va ajuta mult şi municipiul Brăila, pentru că în municipiul Brăila nu s-a plantat niciodată atât de mult", a declarat Gheorghe Lupu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Garnizoanei Brăila, Stelică Mocanu, acţiunea de împădurire reprezintă "un preambul al sărbătoririi Zilei Eroilor" şi, "dincolo de a fi o acţiune de mediu, este dedicată tuturor eroilor români căzuţi pe câmpurile de luptă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.