Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

26 de accidente de muncă, dintre care două decese s-au înregistrat în județul Harghita în trimestrul al doilea

euramis.ro
accident de munca

Două accidente de muncă soldate cu decese au fost înregistrate în judeţul Harghita în trimestrul al doilea al acestui an, arată un raport făcut public marţi de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM).

"În trimestrul II al anului 2021 au fost înregistrate 26 de evenimente, dintre care două accidente mortale, un incident periculos şi 23 de evenimente urmate de incapacitatea temporară de muncă a victimelor. În cele 26 de evenimente s-au accidentat 25 de lucrători, din care doi au decedat şi 23 cu incapacitate temporară de muncă", se arată în raportul ITM.

Sursa citată precizează că cele mai multe accidente de muncă au fost înregistrate în construcţii, industria alimentară, exploatări forestiere, prelucrarea lemnului, transport, comerţ sau administraţie publică, conform agerpres.

Printre cauzele care au dus la producerea accidentelor de muncă se numără accidentele rutiere, efectuarea de revizii şi reparaţii cu utilaje în funcţiune, pătrunderea neautorizată în zone periculoase, încălcarea normelor de securitate a muncii în timpul doborârii arborilor în parchetele de exploatare forestieră sau nepurtarea echipamentelor individuale de protecţie acordate de către angajatori.

Ocupaţia cel mai frecvent întâlnită în rândul persoanelor accidentate în muncă este cea de conducător auto, pe următoarele poziţii regăsindu-se cele de operator în prelucrarea lemnului, lucrător forestier sau în construcţii ori operator în industria alimentară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.