Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

27 septembrie - Ziua Mondială a Turismului: Tema pentru 2021 este 'Turism pentru creştere incluzivă'

news.ro
turism

Turismul este sărbătorit la nivel planetar în ziua de 27 septembrie. Tema pentru 2021 este „Turism pentru creştere incluzivă”, fiind „o oportunitate de a privi dincolo de statisticile din turism şi de a recunoaşte că, în spatele fiecărui număr, există o persoană”, potrivit basilica.ro.

Ziua mondială a turismului este celebrate în 159 de ţări, şase membri asociaţi şi peste 500 de membri afiliaţi, componente ale Organizaţiei Mondiale a Turismului (UNWTO).

Sărbătoarea mondială a turismului a fost celebrată prima dată în 1980. Scopul sărbătorii este de a atrage atenţia opiniei publice, prin organizarea diferitelor evenimente, asupra importanţei de ordin social, cultural, politic şi economic a turismului.

Pandemia COVID-19 a avut un impact social şi economic masiv. Atât economiile dezvoltate, cât şi cele în curs de dezvoltare au fost afectate, dar mai ales grupurile sociale marginalizate şi cele vulnerabile. Repornirea turismului va ajuta la relansarea şi creşterea economică.

Ziua mondială a turismului din acest an este sărbătorită de statele membre ale UNWTO în toate regiunile globului, precum şi în oraşe şi în alte destinaţii, de organizaţiile din sectorul privat şi, individual, de turişti.

Basilica Travel

Din dorinţa de a veni în sprijinul credincioşilor care doresc să meargă în pelerinaje de suflet, la iniţiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel a fost înfiinţată, în anul 2007, Agenţia de pelerinaje Basilica Travel.

„Scopul activităţii noastre este de a împărtăşi tuturor celor care călătoresc alături de noi valorile nepieritoare ale Bisericii. Pentru aceasta căutăm să facem din călătoriile noastre adevărate şcoli ale Duhului Sfânt, fiind călăuze spre o cale pe care Hristos ne invită pe fiecare”.

„Astfel, vom păşi împreună printre culturi şi civilizaţii demult apuse sau aflate în plină înflorire, vom medita la semnificaţia unor evenimente care au marcat şi continuă să marcheze cursul istoriei şi vom avea prilejul de a poposi pentru o vreme în adâncul insondabil al sufletului nostru”, se precizează pe site-ul Basilica Travel.

Basilica Travel este o agenţie touroperatoare, dar specializată pe pelerinaje externe şi interne. Oferta agenţiei poate fi consultată pe site-ul oficial şi pe conturile social-media.

Profitul Basilica Travel este direcționat în exclusivitate susținerii activității pastorale și misionare a Bisericii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.