Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

100% românesc. Aplicația care îți spune în cât timp vine autobuzul sau tramvaiul

smartphone
 Astfel, dacă îţi vei instala aplicaţia pe telefon vei putea afla în cât timp vine autobuzul sau tramvaiul, pentru a nu a nu te mai întreba minute în şir când ajunge mijlocul de transport. Aplicaţia a fost realizată în cadrul unui Hackaton de 24 de ore care a avut loc la Cluj la sfârșitul săptămânii trecute.
„Noi am făcut un proiect prin care ne propunem să urmărim în timp real mijloacele de transport în comun din Cluj, unde se află, în cât timp ajung în staţie şi să oferim o aplicaţie mobilă care să înlocuiască ceea ce vezi în oraşele din străinătate, acele afişaje. De exmplu, eşti în birou, ai o staţie în apropiere, aplicaţia îţi spune când trebuie să cobori. Dacă te duci în Cluj, în orice staţie, dacă găseseşti un orar, îţi arată când porneşte autobuzul din staţia capăt de linie. Avem colegi din străinătate care vin la noi şi cred că sunt în lumea a treia când văd sistemul acesta de transport în comun. Am zis că trebuie să facem ceva, dacă tot ne lăudăm că suntem un oraş inovativ, capitală culturală europeană. Deocamdată suntem la nivel de prototip, la care am lucrat vreo 18 ore. Am dormit aproximativ o jumătate de oră”, a spus Vlad Botoş, unul dintre cei trei informaticieni care au lucrat la proiect, scrie Citynews.ro, preluat de evz.ro.
Cum funcționează aplicația?
Smartphone-ul trebuie să scaneze un cod QR care va exista în fiecare stație. Apoi, codul respectiv te trimte către aplicaţia clujenilor. Va apărea o hartă care prezintă mijloacele de transport care se apropie de stația în care ne aflăm, precum și o estimare a timpului în care ajung. Informațiile se actualizează automat.
 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.