Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

28 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean Piteşti şi Spitalul Municipal Câmpulung au fost depistate cu COVID-19

Europa FM
doctor medic spital

Un număr de 28 de cadre medicale au fost depistate ca fiind infectate cu noul coronavirus, ca urmare a testărilor realizate la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Piteşti şi Spitalul Municipal Câmpulung, potrivit datelor făcute publice, joi, de Instituţia Prefectului Argeş.

Dintre acestea, 12 sunt de la SJU Piteşti şi 16 de la spitalul din Câmpulung, iar în ceea ce priveşte categoriile de personal, doi sunt medici, 15 - asistente, opt - infirmiere şi trei - îngrijitoare, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Suedia dă Marea Lovitură în criza CORONAVIRUSULUI: au mers contra curentului și au câștigat

"DSP Argeş are în desfăşurare, prin personalul de specialitate, anchete epidemiologice legate de toate cazurile de COVID-19 confirmate până în prezent. Fiecare unitate spitalicească COVID-19 din Argeş are stocuri de medicamente folosite în schema de tratament a infecţiei cu coronavirus. Acestea au fost comandate de fiecare spital în parte. Necesarul spitatelor poate fi consultat pe platforma spitalearges.ro, realizată de Instituţia Prefectului Argeş, în colaborare cu mai multe ONG-uri", se arată într-un comunicat de presă al Instituţiei Prefectului Argeş.

Procurorii au deschis, pe 16 aprilie, un dosar de cercetare penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor în cazul unui medic de la SJU Piteşti, care nu a respectat măsurile preventive, deşi prezenta simptome specifice infectării cu noul coronavirus.

Citește și: Tradiții și obiceiuri de Sfântul Gheorghe: cum se celebrează și ce este intezis în această zi

"În esenţă, s-a reţinut faptul că un angajat al unei unităţi medicale, deşi prezenta simptomatologia specifică diagnosticului COVID-19, nu ar fi respectat măsurile privitoare la prevenirea sau combaterea SARS-CoV-2, în condiţiile în care ar fi putut efectua testare Real-Time PCR, activitate care ar putea avea ca urmare răspândirea unei asemenea boli", se arată într-un comunicat de presă transmis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti.

La Spitalul Municipal Câmpulung Muscel s-a dispus, după confirmarea primelor cazuri de COVID-19, suspendarea activităţii pentru 48 de ore în două secţii ale spitalului pentru efectuarea curăţeniei şi dezinfecţiei. În urma anchetei epidemiologice efectuate de DSP Argeş, s-a stabilit că au existat două expuneri profesionale şi una comunitară, cea din urmă venind dintr-o comună în care evoluează un focar de COVID-19 încă din data de 3 aprilie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.