Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

28 de cazuri de tromboze au fost identificate în SUA în urma administrării vaccinului Johnson & Johnson

Johnson & Johnson
Johnson & Johnson

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite a anunţat miercuri că a identificat 28 de cazuri severe, care pot pune viaţa în pericol, de cheaguri sangvine, printre cele peste 8,7 milioane de persoane care au fost imunizate cu vaccinul împotriva COVID-19 produs de Johnson & Johnson, informează Reuters.

CDC a susţinut, în cadrul unei prezentări, că dovezile curente ''sugerează o asociere cauzală plauzibilă'' între vaccinul Johnson & Johnson şi cazurile de tromboză cu sindrom de trombocitopenie (TTS). TTS se caracterizează prin producerea de cheaguri sangvine, însoţite de un nivel scăzut al trombocitelor - celule sangvine care au rol în coagularea sângelui, scrie Agerpres.ro.

Trei dintre cele 28 de persoane au decedat. Anterior, pe 25 aprilie, CDC raportase 17 cazuri de tromboze printre aproape 8 milioane de persoane vaccinate.

Centrul a mai precizat că evenimentele par similare cu cazurile observate după administrarea serului AstraZeneca împotriva COVID-19 în Europa.

Acest sindrom nu pare să fie asociat cu niciunul dintre vaccinurile împotriva COVID-19 produse de Pfizer Inc şi BioNTech SA sau de Moderna Inc.

Cele mai multe dintre cazuri s-au înregistrat la femei cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani, a precizat CDC. Ratele în rândul femeilor din tronsonul de vârstă 30-39 de ani şi 40-49 de ani au fost deosebit de ridicate, potrivit prezentării, cu 12,4 cazuri la un milion şi, respectiv, 9,4 cazuri la un milion.

Doar şase dintre cazurile de tromboze identificate s-au produs la bărbaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.