Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

28 de români mor zilnic din cauza cancerului pulmonar. Medic:'Imunoterapia promite vindecarea'

DailyBusiness
turism medical

La fiecare 18 secunde un om îşi pierde viaţa din cauza cancerului pulmonar. În România, 28 de oameni pierd lupta cu această boală în fiecare zi, iar speranţa de viaţă este redusă de cele mai multe ori, spun medicii, din cauza depistării bolii în faze prea avansate. La Institutul Regional de Oncologie din Iaşi, de exemplu, zilnic câte un pacient consultat aici află că suferă de cancer bronhopulmonar, potrivit Digi24.ro.

Citește și: Gabriela Firea, VESTEA ZILEI pentru personalul medical: Primăria Capitalei REIA procedura de achiziție a locuințelor

Un bărbat din Galaţi care a fumat aproape 30 de ani a renunţat la acest viciu în speranţa că fiul său îi va urma exemplul. Chiar şi aşa, a ajuns la Institutul Regional de Oncologie din Iaşi după ce medicii care l-au operat de hernie de disc au descoperit că ar avea probleme la plămâni.

„Acum sunt în nişte tratamente şi să sperăm să vedem cum evoluează boala, ce se întâmplă mai departe”, spune Dan Menigă, pacient.

„Imunoterapia promite, promite chiar vindecarea a unui număr mic de pacienţi, dar promite vindecarea”, spune Lucian Miron - şeful Secţiei de Oncologie Medicală IRO Iaşi.

Anul trecut, în România, au apărut peste 11 mii de noi cazuri de cancer pulmonar, dintre care peste opt mii în rândul bărbaţilor.

Specialiştii vor ca în cinci ani să pună la punct o strategie al cărei obiectiv este creşterea speranţei de viaţă în rândul pacienților diagnosticați cu cancer pulmonar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.