Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

29 de civili, ucişi în atacuri revendicate de Statul Islamic în Irak

wikipedia.com
mosul irak

Cel puţin 29 de civili au fost ucişi vineri în două atacuri sinucigaşe comise în Irak şi revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), relatează DPA. Un atacator sinucigaş şi-a detonat centura explozivă ucigând cel puţin 20 de civili într-o piaţă situată în oraşul Hilla, la circa 100 de kilometri sud de capitala irakiană Bagdad, a anunţat poliţia locală. În atac au fost rănite alte 30 de persoane.

Anterior, în cursul zilei de vineri, nouă civili au fost ucişi şi 16 răniţi după ce un alt atacator sinucigaş s-a aruncat în aer în apropierea unui garaj în oraşul Kerbala, în sudul Irakului. Mai multe magazine situate în apropiere au fost avariate. Ambele atacuri au fost revendicate de Statul Islamic, potrivit agenţiei de presă semioficiale Amaq, apropiată de gruparea jihadistă. Atacurile i-au vizat pe musulmanii şiiţi, consideraţi eretici de către jihadiştii suniţi.

În ultimele luni, organizaţia Statul Islamic şi-a multiplicat atacurile în diferite regiuni ale Irakului pentru a contracara campania armatei irakiene menită să distrugă ultimul bastion jihadist din Irak, oraşul Mosul, situat în nordul ţării, conform Agerpres. Mii de civili sunt în prezent blocaţi în Mosul din cauza luptelor. Al doilea oraş ca mărime din Irak, Mosul a fost capturat de jihadişti într-o operaţiune ultrarapidă efectuată la jumătatea anului 2014.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.