Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

29 de hunedoreni au sunat la numărul de urgenţă 112, după cutremur

Shutterstock
cutremur seism

Un număr de 29 de apeluri la 112 au fost înregistrate, în judeţul Hunedoara, în urma cutremurului de marţi. Jumătate dintre acestea anunţau atacuri de panică, iar cealaltă jumătate anunţau producerea de pagube la clădiri.

”La dispeceratul integrat 112, au fost înregistrate 29 de solicitări de solicitări dintre care: 15 pentru prim ajutor (atacuri de panică), cele mai multe (7) fiind din municipiul Vulcan, 2 din Deva, 2 din Hunedoara, 3 Petroşani şi 1 Lupeni. 14 apeluri au fost pentru anunţarea de pagube materiale produse de cutremur: 1 Hunedoara, 1 Aninoasa, 3 Petroşani, 3 Vulcan, 2 Simeria, 1 Lupeni, 1 Uricani, 1 Sălaşu de Sus şi 1 Deva”, a transmis ISU Hunedoara.

Grupul de suport tehnic pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de cutremure, din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a fost convocat pentru miercuri, la ora 10.00, pentru a constata, analiza şi pentru a stabili măsurile care se impun ca urmare a efectelor cutremurului, scrie news.ro.

”De asemenea, membrii grupului de suport tehnic vor verifica toate locaţiile din judeţul Hunedoara unde au fost semnalate efecte asupra construcţiilor, le vor centraliza şi apoi vor stabili măsurile care se impun în astfel de situaţii”, a precizat ISU Hunedoara.

Apelurile provind posibilele pagube materiale au fost referitoare la: fisuri de case particulare Sălaşu de Sus şi Deva, o fisură pe casa scării într-un bloc din Vulcan şi unul din Uricani, horn fisurat la o casă de locuit din Vulcan, fisură pe faţada unui bloc din Petroşani, horn fisurat la Iscroni (Aninoasa), fisură la un perete interior din clădirea Inspectoratului Şcolar Judeţean, căderi de cărămizi dintr-un horn al unei case din Simeria. Celelalte sunt fisuri minore la unii pereţi ai construcţiilor particulare pentru care s-a făcut solicitarea.

”La o primă evaluare niciuna dintre acestea nu pune în pericol rezistenţa construcţiilor, dar Grupul de Suport ethnic din cadrul CJSU, din care face parte şi reprezentantul Inspectoratului de Stat în Construcţii (I.S.C.), va analiza, începând de mâine, fiecare situaţie tehnică”, a arătat sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.