Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

3 motive pentru care Dragnea trebuie neapărat condamnat

Inquam Photos / Octav Ganea
liviu dragnea iccj

Miza condamnării lui Liviu Dragnea se leagă de scorul obținut de PSD la alegerile palrlalementare, consideră jurnalistul Dan Barbu, care face o analiză amplă a motivelor pentru care condamnarea lui Liviu Dragnea este un deziderat politic.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Adina Florea a DESCINS la DNA Ploiești pentru a căuta camera de TORTURĂ în care erau audiați martorii neobedienți

De altfel, nu este întâmplător aleasă data de 20 mai pentru pronunţare, în condiţiile în care pe 26 mai se dă votul la europarlamentare. Pe termen scurt, o condamnare cu executare pentru Dragnea va victimiza PSD, care cel mai probabil va lua un plus de 5-10 procente. Miza condamnării este însă pe termen lung şi are 3 posibile explicaţii:

1. ALEGERILE PREZIDENŢIALE: o condamnare îl scoate definitiv pe Dragnea din cursa pentru prezidenţiale; dacă însă liderul PSD va fi achitat atunci va deveni favorit să câştige cursa pentru Palatul Cotroceni. Aşa se explică şi incertitudinea PSD în a-şi desemna un candidat la prezidenţiale.

2. REAŞEZAREA POLILOR DE PUTERE ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ: alegerile pentru Parlamentul European vor aduce modificări importante pe scena politică europeană, dominată până de curând de popularii europeni şi de socialişti. Lucrurile se vor schimba în acest an din cauza valul destul de însemnat de naţionalişti şi populişti care câştigă teren în ţări importante din Europa. Liviu Dragnea este o miză şi din acest punct de vedere, ţinând cont de poziţiile sale categorice împotriva actualei conduceri a Comisiei Europene. Este foarte important cine va conduce în perioada următoare unul dintre cele mai mari partidele social-democrate din Europa, iar la Bruxelles sunt foarte mulţi oameni cu influenţă care ar dori să scape de Liviu Dragnea.

3. CONSERVAREA STATULUI PARALEL: s-a tot spus despre liderul PSD că şi-a negociat libertatea cu acea parte a statului paralel care ia marile decizii în zona justiţiei; nimeni din sfera de influenţă a statului paralel nu îl doreşte pe Dragnea în libertate, pentru că ştiu ce se va întâmpla dacă se va ajunge la achitare. Liviu Dragnea nu uită, nu iartă şi nu va ezita să se răzbune, mai ales că acum îşi joacă una din ultimele cărţi ale supravieţuirii sale în politică", scrie jurnalistul Dan Barbu pe site-ul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.