Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

3 motive pentru care Victor Ponta l-a salvat pe Dan Șova

revista presei

Evenimentul Zilei:

Votul din Senat ne-a convins, dacă mai era nevoie de așa ceva, că în materie de salvare a parlamentarilor PSD de la arestare preventivă, Victor Ponta poate face minuni. Cu o singură condiție: să aibă interes în salvarea respectivului. De data asta, Victor Ponta a avut un interes vital: a) A intuit că arestarea lui Dan Șova face parte din planul PNL de a răsturna guvernul prin intermediul Binomului SRI-DNA. De altfel, moliciunea PNL în materie de Opoziție și somnolența lui Klaus Iohannis își au explicația în faptul că Binomul SRI-DNA, sprijinit de ÎCCJ, cel care l-a făcut președinte pe cel mai prost candidat din istoria modernă a României, a garantat aducerea la Putere a Găștii lui Vasile Blaga prin decimarea PSD. b) A vrut să dea un semnal că în PSD, cînd vine vorba de oameni din cercul său, aceștia pot paria pe sprijinul necondiționat al premierului și al șefului de partid. c) A vrut să dea una peste bot Binomului, conștient că tot ce se întîmplă acum în Gubernia România nu e luptă împotriva corupției, ci răfuială mafiotă, una dintre cele mai crunte din istoria modernă a României. Specificul nostru de mămăligari face ca răfuiala să se facă prin intermediul Statului, și nu al ucigașului plătit. Glonțului din alte țări îi țin locul la noi cătușele.

RFI:

FMI recomandă guvernului român să ajusteze măsurile de relaxare fiscală din proiectul Codului Fiscal, spune reprezentantul rezident în România, care se teme de creșterea deficitului. Guillermo Tolosa susține că tăierea cheltuielilor pentru compensarea măsurilor de relaxare nu va fi suficientă să acopere golul generat la buget începând de anul viitor. ”Discuţiile din cadrul misiunii tehnice au mers bine, am făcut progrese mari în a înţelege situaţia fiscală, am descoperit însă că va apărea un gol semnificativ la venituri în 2016. Credem că ţintele guvernului pentru acest an vor fi atinse, dar pentru anul viitor este mult de lucru pentru a fi capabil să-şi atingă obiectivele”, a afirmat Tolosa. Pentru ca programul de asistență financiară să continue cu succes, FMI aşteapă de la guvernul României îmbunătăţiri viitoare, astfel încât să poată fi modificată proiecţia asupra deficitului, iar executivul să se încadreze în ţinte.

Digi24:

Analistul Emil Hurezeanu a vorbit  despre alegerile parlamentare din Turcia, care vor avea loc în acest weekend, si a precizat că preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan are o legitimitate puternică în ţară, având în vedere că a transformat Turcia într-un motor puternic de dezvoltare. Emil Hurezeanu a mai spus că relaţia dintre Turcia şi Rusia este una interesantă şi că, într-un fel, Marea Neagră devine un lac ruso-turc. „Erdogan ( preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, n.r.) este în ascensiune. Regimul ăsta are o legitimitate puternică, pentru că baza de masă a acestui partid l-a făcut pe Erdogan din primar al Istanbulului prim-ministru şi apoi preşedinte cu puteri non-protocolare, spre deosebire de preşedinţii anteriori – până la el preşedintele era ales de Parlament şi avea un rol decorativ. El a pus mâna şi pe puterea asta, i-a îndepărtat pe militari, i-a lăsat în pace pe europeni - „Dacă voi nu mă vreţi, nici eu nu vă vreau!” - şi a transformat Turcia, o ţară aproape semi-feudală multă vreme, într-un motor puternic de dezvoltare”, a spus Emil Hurezeanu. „(Turcia are, n.r.) 70 de milioane de oameni, cea mai mare armată din NATO după armata americană, mai mult ca niciodată o platformă strategică de primă importanţă. Dincolo de poziţia eu între Europa şi Asia, sau de paznic al Dardanelelor şi Bosforului, relaţia pe care o are cu Rusia, ca mare ţară NATO , e foarte interesantă”, a mai spus analistul. „Dacă domnul Băsescu ar fi să facă acum o fotografie comentată a situaţiei din Marea Neagă, am putea spune că, într-un fel, Marea Neagră devine un lac ruso-turc. De altfel, acest duopol ruso-turc persistă la Marea Neagră de mai multă vreme. Turcii au relaţii şi cu Putin, şi cu americanii. Sunt în ascensiune, nu-i mai interesează presa liberă”, a completat Emil Hurezeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.