Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

3 zile dedicate inovării, startup-urilor și viitorului Europei - Clujul are uneltele și ingredientele pentru a deveni o nouă Capitală Europeană a Inovării

Inquam Photos

Cluj-Napoca a găzduit în perioada 5-7 martie o serie de evenimente dedicate inovării, startup-urilor și în ansamblu, viitorului comunității internaționale europene. În acest cadru a fost prezent la Cluj Comisarul European pentru Inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, doamna Mariya Gabriel alături de reprezentanți ai Comisiei Europene și ai ecosistemului local și european de inovare și tineret.

Comisarul European a lansat în acest context, la Cluj, competiția pentru cel mai inovativ oraș european al anului 2020. Municipiul nostru are toate “ingredientele”, dar și “uneltele” necesare pentru a depune o aplicație solidă pentru ceea ce înseamnă Capitala Europeană a Inovării. Am încredere că prin strânsa colaborare care există la nivel local între actorii care formează acest ecosistem de inovare, Clujul va fi un candidat puternic pentru obținerea acestei noi titulaturi internaționale.

”Tot în cadrul Conferinței Cluj-Napoca StartUp City am participat la câteva întâlniri tehnice, care au radiografiat viziunea de dezvoltare a orașului. Prin consolidarea parteneriatului dintre administrația publică locală, universități și sectorul de tineret, mediul de business, organizații non-guvernamentale și cetățeni, Clujul devine un etalon în ceea ce înseamnă inovare, cercetare și dezvoltare durabilă - demersurile începute la Cluj în materie de tineret, educație sau participare publică fiind considerate modele de bune practici de către dna Comisar Mariya Gabriel și participanții la eveniment.

De asemenea, alături de dna Comisar Mariya Gabriel, am discutat despre viitorul Europei, într-un dialog cu cetățenii organizat la Centrul de Cultură Urbană. Dezbaterea s-a conturat pe subiectele cheie ale acestor zile - domeniile inovării, cercetării, tineretului și startup-urilor. Am subliniat la dezbaterea publică oportunitățile concrete care există pentru comunitatea clujeană pe termen scurt, mediu și lung.

În paralel, o nouă ediție a Innovation Camp s-a desfășurat la Cluj-Napoca. Participanții au identificat nevoi, oportunități și diferite modalități de implementare a unor soluții care să asigure creșterea și dezvoltarea sustenabilă a ecosistemelor locale și regionale de inovare. Grupurile de lucru și analiză și-au conceput ideile astfel încât să răspundă la 4 provocări:

1. Schimbări climatice - Ecoturism și eco-industrie

2. Cum se poate transforma o localitate într-un loc atractiv pentru startupuri și investiții majore

3. Construirea și dezvoltarea ecosistemului local de startup-uri într-un Digital Innovation Hub

4. Cum se poate dezvolta un fond de investiții local/regional pentru aceste domenii cheie ale viitorului

Transilvania Digital Innovation Hub a fost lansat formal în acest cadru, urmărind poziționarea Clujului ca vârf de lance în ecosistemul european de startupuri. Felicit încă o dată întreaga echipă care a stat în spatele acestei reușite, și care lucrează în permanență la modalități concrete de utiliza avantajele competitive ale Clujului și potențialul local de inovare pentru dezvoltarea comunității.

Sunt impresionat de rezultatele obținute de participanți în urma Innovation Camp 2020 și am încredere că ecosistemul clujean are atributele și potențialul necesare să treacă la nivelul următor, să devină unul dintre cele mai importante ecosisteme de inovare din Europa.”, relatează europarlamentarul PNL Daniel Buda într-o comunicare remisă redacției.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.