Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

30 de ani de la semnarea documentului-cadru. Mircea Geoană: NATO va continua sprijinul practic și politic pentru Republica Moldova

captură TV
Mircea Geoana

Cu ocazia aniversării a 30 de ani de la semnarea de către Republica Moldova a documentului-cadru al Programului NATO „Parteneriatul pentru Pace”, secretarul General adjunct al NATO, Mircea Geoană, a transmis un mesaj pentru cetățenii din R. Moldova. Oficialul a specificat că această cooperare dintre NATO și R. Moldova, va ajuta țării noastre să adere la Uniunea Europeană.

Înaltul demnitar a amintit despre numeroasele ajutoare umanitare și misiuni civile, pe care NATO le-a oferit Republicii Moldova.

NATO a furnizat echipamente medicale, care au ajutat Republica Moldova să înfrunte furtuna pandemiei și am ajutat Republica Moldova să distrugă pesticidele dăunătoare și stocurile periculoase de mine antipersonal, surplusul de muniție și combustibilul pentru rachete, a menționat Mircea Geoană.

Demnitarul a spus că anul trecut, în contextul războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, aliații NATO au convenit asupra unui pachet suplimentar de sprijin pentru R. Moldova, ca să ajute la consolidarea apărării cibernetice, a comunicațiilor strategice și a pregătirii logistice.

La Summitul de la Vilnius din iulie anul trecut, liderii NATO au convenit să continue sprijinul practic și politic pentru Republica Moldova. Toți aliații susțin integrarea europeană a Republicii Moldova, iar cooperarea noastră vă va ajuta pe calea aderării la UE”, a subliniat Mircea Geoană.

Demnitarul a apreciat înalt acest parteneriat, exprimându-și speranța că acesta va deveni mult mai solid în timp.

După 30 de ani, parteneriatul nostru continuă să fie din ce în ce mai solid. Vă felicit pentru această importantă aniversare. Sunt convins că anii ce vin ne vor aduce un parteneriat și mai profund, și mai autentic în folosul și interesul dvs. și al securității continentului european”, a conchis Geoană.

Menționăm, că la Summitul de la Vilnius, care a avut loc în perioada 11-12 iulie 2023, NATO a aprobat o declarație, care solicita, printre alte, și retragerea trupelor rusești de pe teritoriul Republicii Moldova, staționat ilegal în regiunea transnistreană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.