Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

32 de elevi cu medii maxime la Bacalaureat şi la Evaluarea Naţională au fost premiaţi la Primăria Iaşi

basilica.ro
adolescenti elevi tineri

Cei 32 de elevi din judeţul Iaşi care au obţinut media 10.00 la Bacalaureat şi la Evaluarea Naţională au fost premiaţi miercuri în cadrul unei festivităţi organizate de primăria Iaşi şi de Inspectoratul Şcolar Judeţean, absolvenţii primind premii în bani, dar şi cărţi, diplome şi coroniţe, conform news.ro.

17 elevi din judeţul Iaşi au reuşit să obţină nota maximă la Evaluarea Naţională şi 15 absolvenţi de liceu au avut media 10.00 la Bacalaureat.

Fiecare elev care a luat medie maximă la Evaluarea Naţională a primit 1.000 de lei, în timp ce pentru cei care au luat Bacalaureatul cu media 10.00 suma acordată a fost de 2.000 de lei.

„În fiecare an, Iaşiul se mândreşte şi premiază elevii săi de nota 10. An de an, Iaşul îşi reconfirmă statutul de oraş al şcolilor excepţionale. Educaţia rămâne o prioritate a administraţiei locale şi niciun efort nu este prea mare pentru Primăria Municipiului Iaşi şi pentru mine, ca primar, dacă acest efort înseamnă o şcoală mai modernă, mai prestigioasă, mai adecvată provocărilor lumii în care trăim", a declarat primarul Iaşiului Mihai Chirica, în cadrul evenimentului.

El consideră că nu ura şi violenţa, ci solidaritatea sub semnul valorilor universale va salva şi va regenera umanitatea.

La rândul său, şeful IŞJ Iaşi, Luciana Antoci a afirmat că "performanţele şcolii ieşene din vara aceasta demonstrează că am reuşit să depăşim cu bine o perioadă tulbure, în contextul pandemic".

"În ceea ce priveşte Evaluarea Naţională, judeţul Iaşi este primul, alături de Cluj şi Argeş, din perspectiva numărului mediilor absolute, cu 17 medii de 10 obţinute de absolvenţii claselor a VIII-a. Referitor la Bacalaureat, suntem pe podiumul naţional din perspectiva a trei criterii distincte: Iaşul are poziţia a doua pe podium, nouă unităţi de învăţământ din judeţul Iaşi se situează pe această poziţie şi suntem pe locul al treilea prin prisma procentului de promovare, de 83% la Iaşi prin raportare la media naţională de 75%. Avem 15 medii de 10 la Iaşi, 14 obţinute în această sesiune, la care se adaugă o medie de 10 obţinută în sesiunea specială dedicată elevilor olimpici", a declarat şefa IŞJ Iaşi, Luciana Antoci.

În urma examenelor de Evaluare Naţională, 17 elevi din judeţul Iaşi au obţinut media 10, Iaşul fiind din acest punct de vedere pe al doilea loc la nivel naţional.

Din cei 17 „zecişti", şapte provin de la Colegiul Naţional Iaşi, această unitate de învăţământ având cel mai mare număr de elevi cu media 10 din întreaga ţară. Din punct de vedere al mediilor de 10 la Bacalaureat, Judeţul Iaşi se află pe al treilea loc în ţară.

Din cei 15 „zecişti" de la Bacalaureat, cinci au studiat la Colegiul „Costache Negruzzi" Iaşi, iar patru la Colegiul Naţional Iaşi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.