Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

3.200 de persoane au fost evacuate din cauza unui incendiu care a devastat o suprafaţă de aproape 10.000 de hectare în Spania

incendiu

Cel puţin 3.200 de persoane au fost evacuate din cauza unui incendiu care a devastat o suprafaţă de aproape 10.000 de hectare, în provincia spaniolă Huelva (sud-vest), şi care era activ duminică, potrivit autorităţilor locale, relatează AFP, potrivit news.ro.

”Acesta este cel mai mare incendiu de la începutul anului în Andaluzia”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al agenţilor forestieri din regiune.

Incendiul, care a izbucnit joi în comuna Almonaster la Real, ”rămâne activ, iarnoi încercăm să-l stabilizăm”, a anunţat duminică un purtător de cuvânt al serviciilor regionale de urgenţă.

Citește și: O tânără care alerga într-un parc din Capitală a fost agresată sexual! Poliția l-a prins pe atacator

Acest incendiu de pădure, ale cărui origini rămân necunoscute, a obligat aproape 3.200 de persoane să-şi părăsească locuinţele în mod prevenitv şi a ars o suprafaţă de aproximativ 10.000 de hectare, potrivit unui bilanţ prezentat de Executivul regional.

”Ceea ce ne îngrijorează este fumul, iar de aceea autorităţile mută locuitorii comunelor în care acesta ajunge”, a declarat un purtător de cuvânt al corpului forestier.

Armata a fost chemată să ajute sute de pompieri care luptă împotriva flăcărilor atât la sol cât şi aerian.

Din cauza climei sale calde şi uscate, Spania, a doua destinaţie turistică mondială, este afectată în fiecare vară de incendii de pădure care ameninţă, potrivit experţilor, să devină mai frecvente şi mai violente din cauza modificărilor climatice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.