Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

350 de medici indonezieni au fost infectați cu SARS-Cov-2, deși erau vaccinați cu serul Sinovac

smartradio.ro
vaccin covid

Mai mult de 350 de medici indonezieni au fost infectați cu SARS-Cov-2 deși erau vaccinați cu serul chinezesc dezvoltat de Sinovac. Câteva zeci au avut nevoie de spitalizare, potrivit oficialilor, care se tem că eficacitatea unor vaccinuri este redusă împotriva noilor variante.

Majoritatea medicilor au fost asimptomatici și s-au auto-izolat la domiciliu, spune Badai Ismoyo, directorul departamentului de sănătate al regiunii Kudus din Central Java, dar câteva zeci au fost internați cu febră și nivel scăzut al oxigenului în sânge.

Kudus se luptă cu un nou focar Covid, provocat probabil de varianta Delta, iar spitalele din regiune sunt ocupate în proporție de 90%, potrivit Reuters.

Medicii au fost vaccinați cu prioritate în Indonezia, la începutul campaniei demarate în ianuarie. Cei mai mulți au primit serul dezvoltat de laboratorul farmaceutic Sinovac.

„Datele arată că au varianta Delta [în Kudus], deci nu este de mirare că rata infectării este mai mare decât în trecut. Majoritatea medicilor au primit vaccinul Sinovac, despre care încă nu știm cât de eficient este împotriva variantei Delta [identificată pentru prima dată în India]”, spune Dicky Budiman, epidemiolog al Universității Griffith din Australia.

Indonezia se confruntă cu unul dintre cele mai mari focare Covid din Asia, cu 1,9 milioane de cazuri de Covid și 53.000 de decese înregistrate de la începutul pandemiei. 946 de medici și asistente medicale și-au pierdut viața din cauza Covid-19.

Cel puțin cinci medici și o asistentă au decedat cu Covid, deși erau vaccinați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.