Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

38 de persoane de la pelerinajul de la Şumuleu Ciuc au avut nevoie de îngrijiri medicale

dragosasaftei.ro
SMURD IGSU DSU

Un număr de 38 de persoane care au participat la pelerinajul de la Şumuleu Ciuc au avut nevoie de îngrijiri medicale de la echipajele Serviciului de Ambulanţă Judeţean Harghita sau SMURD, numărul fiind mult mai redus decât în anii precedenţi.

Şeful SAJ Harghita, dr. Peter Szilard, a declarat pentru AGERPRES că "a fost un pelerinaj liniştit", 25 de persoane având nevoie de îngrijiri medicale la corturile de prim ajutor ale Serviciului de Ambulanţă, scrie Agerpres.ro.

Potrivit sursei citate, majoritatea au fost entorse sau escoriaţii uşoare, în urma unor căzături, dar au fost şi cazuri de hipertensiune arterială, reacţie alergică, muşcătură de căpuşe, cefalee sau agitaţie psihomotorie. Doar două persoane au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc pentru consultaţii de specialitate.

Dr. Peter Szilard a spus că este cel mai mic număr de cazuri înregistrat în ultimii ani, fapt care se datorează şi vremii favorabile, dar şi prezenţei unui număr mic de pelerini din străinătate.

Şeful SAJ Harghita este de părere că pelerinii din străinătate sunt mai predispuşi să sufere diferite accidente, întrucât nu sunt obişnuiţi să urce dealul pentru a ajunge la altarul în aer liber situat în şaua dintre muntele Şumuleul Mare şi Şumuleul Mic.

Totodată, acesta consideră că, dacă ar fi plouat, aşa cum s-a întâmplat de foarte multe ori la pelerinajul de Rusaliile Catolice, numărul traumatismelor ar fi crescut.

La corturile de prim ajutor ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita au avut nevoie de îngrijiri medicale 13 persoane, dintre care zece adulţi şi trei copii.

Purtătorul de cuvânt al ISU Harghita, Alina Ciobotariu, a precizat pentru AGERPRES că doi adulţi, cu suspiciune de fractură membre inferioare, au fost preluaţi şi transportaţi de ambulanţele SMURD la Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc, pentru investigaţii medicale suplimentare.

Câteva zeci de mii de persoane au participat sâmbătă la tradiţionalul pelerinaj de Rusaliile Catolice de la Şumuleu Ciuc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.