Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

38 de vietnamezi s-au infectat, la Iași, la o firmă de construcții: Încă 17 au fost depistați la ultima testare

Inquam Photos / George Calin
covid coronavirus parlament

Încă 17 muncitori vietnamezi ai unei firme de construcții din Iași au fost depistați cu Covid, după ce săptămâna trecută alți 21 de angajați au ieșit pozitiv la teste.

Potrivit unui comunicat al companiei, alți 17 muncitori vietnamezi au fost depistați pozitiv cu Covid-19, iar în prezent 24 de muncitori vietnamezi sunt internați, în total, în spitalele din Iași, cu forme ușoare și medii ale infecției.

Citește și: Sondajul care aruncă-n aer alegerile pentru Primăria Capitalei! Gabriela Firea îl spulberă pe Nicușor Dan! USR, peste PNL!

„Starea colegilor mei vietnamezi, de sănătate și de spirit, este una bună, datorită grijii pe care o au medicii. Ei vorbesc cu familiile lor în fiecare zi, iar cei dragi lor nu mai sunt ingrijorați”, a declarat Vi Vi Tuan, managerul echipei de muncitori vietnamezi.

Conform reprezentanților companiei, managementul a acordat o atenție sporită grupului format din 52 de muncitori vietnamezi. Aceștia au lucrat în echipe distincte pe șantierele Conest, în spații deschise, transportul a fost făcut cu respectarea normelor de distanțare, fără ca angajații vietnamezi să interacționeze cu ceilalți, iar aceștia nu au părăsit incinta șantierelor și nu au intrat în spații publice, mai informează compania.

Citește și: Video Romică Țociu și Cornel Palade o umilesc pe Clotilde Armand: Domne, n-o ajută fața, dar e talentată rău

„Conest a aplicat și măsura testării periodice a angajaților ca măsură de prevenire a răspândirii infecției cu COVID-19. Din păcate, așa cum s-a întâmplat în toate domeniile de activitate, în Iași, în țară și în lume, la testarea de rutină din 19 septembrie, 21 din cei 52 de angajați vietnamezi au ieșit pozitiv la teste. Am luat atunci măsurile indicate de autorități (...) Ne așteptăm să apară și alte cazuri întrucât am ținut permanent legătura cu medicii și am efectuat testări periodice. Astăzi, vineri 25 septembrie, au venit rezultatele testelor pentru 28 de muncitori vietnamezi. 17 muncitori din cei 28 retestați au ieșit pozitiv. 11 sunt în continuare izolați. S-au luat toate măsurile prevăzute de legislația sanitară”, se arată în comunicat.

Citește și: Bătaie de joc! Klaus Iohannis l-a scos la pensie, la doar 44 de ani, pe chestorul de poliție demis recent, după ce i-a fost retras accesul la informații clasificate .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.